Artiștii populari ai Școlii Gimnaziale 5 Piatra Neamț premiați la festivalul de la Negru Vodă

Copiii de grădiniță și elevii pasionați de cântecul și dansul popular românesc de la Școala Gimnazială nr. 5 din Piatra Neamț s-au întors cu premii valoroase de la Festivalul – concurs „Dobroge… plai de dor”. Festivalul, organizat de Liceul Teoretic Negru Vodă, s-a desfășurat chiar în ziua de 1 iunie, la Negru Vodă, județul Constanța.

Soliștii și formațiile de dansuri populare ale Școlii Gimnaziale 5 Piatra Neamț au impresionat juriul festivalului regional nu doar prin talentul lor, ci și prin faptul că cei mici au concurat cu elevii de liceu înscriși la această ediție.

Premiile obținute sunt: Evelina Ghiba – locul I la categoria soliști vocali începători, Serena Andrei – locul I la categoria soliști vocali avansați, formația „Junii pietreni” și profesorul Iany Almășanu – locul II la categoria dansuri populare începători, grupul vocal „Mugurași nemțeni” și prof. Dorina Năstasă – locul III, iar formația „Florile Neamțului” și educatoarea Florentina Licău – mențiune la categoria dansuri populare începători.

scoala 5 piatra neamt folclor 2019 (1)
scoala 5 piatra neamt folclor 2019 (2)
scoala 5 piatra neamt folclor 2019 (3)
scoala 5 piatra neamt folclor 2019 (4)
scoala 5 piatra neamt folclor 2019 (5)

„Copiii noștri sunt extraordinari, le mulțumesc lor și părinților acestora. Le mulțumesc și profesorilor noștri care-i pregătesc. Dar și fostei noastre eleve, Mălina Gavriloaia, care acum este în clasa a XI-a la Colegiul Național „Gh. Asachi” Piatra Neamț și care realizează coregrafia formațiilor noastre de dansuri populare, împreună cu domnii noștri profesori și colegi. Nu în ultimul rând, le mulțumim organizatorilor acestui festival – concurs regional de folclor”, a declarat prof. Carmen Munteanu, directorul Școlii Gimnaziale 5 Piatra Neamț.

Ajuns la ediția a IV-a, festivalul ce este organizat anual de Liceul Teoretic Negru Vodă, din județul Constanța, a fost găzduit pe scena Casei de Cultură a orașului Negru Vodă. Acest festival – concurs de cântece și dansuri populare pentru preșcolari și elevi din toate ciclurile de învățământ este dedicat promovării valorilor artistice populare din toate regiunile țării. Festivalul este un mijloc prin care copiii cunosc și duc mai departe cântecul și portul tradițional și sunt susținuți în dezvoltarea lor în spiritul tradițiilor noastre populare. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *