TOP 3 sporturi pe care trebuie să le practici vara aceasta daca vrei sa iti imbunatatesti stilul de viata

Vara aproape că își intră în drepturi iar vreme începe să devină din ce în ce mai caldă. Organismele noastre trebuie să se adapteze la noile condiții climatice, suferind schimbări destul de mari. De la oră, la alimentație, mișcare, activități zilnice, toate iau pe timp de vară un alt curs. Însă ceea ce ar trebui să ne bucure cel mai tare la venirea verii este faptul că avem posibilitatea de a face sport și mișcare în aer liber, și nu în sală ca până acum.

Este recomandat și ideal să poți face sport în aer liber, deoarece plămânii tăi se oxigenează, creierul la rândul lui se relaxează și primește stimuli pozitivi, iar aerul proaspăt de afară nu poate fi egalat de nicio alternativă. Intra si citeste aici mai multe despre modul in care acest lucru contribuie la sanatatea ta. Iată care sunt sporturile preferate de oameni pe timp de vară.

 Fotbalul

Majoritatea bărbaților au acea zi din săptămână dedicată ieșirii cu prietenii la fotbal. Este sportul cel mai des practicat de sexul masculin, atât datorită popularității acestuia, cât și ocaziei de a face mișcare în compania prietenilor. O zi pe săptămână rezervată acestui tip de activitate este ideal pentru a ieși din rutina zilnică, oboseală și/sau stres la birou sau la școală. Chiar și în situația în care ai planificată ziua de fotbal dar vremea nu ține cu tine există o alternativă, Sportsfields venind cu terenuri sintetice și acoperite în sprijinul celor care își doresc să joace fotbal oriunde, în orice fel de condiții atmosferice.

Tenisul

Odată cu reprezentanții noștri care ne fac atât de mândri la toate turneele de Grand Slam ale lumii, tenisul a devenit un sport din ce în ce mai popular în rândul tinerilor din România. Este un sport care te disciplinează, te formează, îți conferă un corp armonios și posibilitatea de a alerga și a face mișcare într-un ritm alert. Tenisul este un sport recomandat celor mici, care vor sa facă performanță în viitor, însă s-a constatat că și mulți corporatiști preferă tenisul în weekend, când simt nevoia de mișcare.

Înotul

Înotul este considerat cel mai sănătos sport dintre toate, în special datorită faptului că ajută enorm la respirație, funcționarea creierului și a mușchilor. Înotul este ideal și pentru cei care se confruntă cu dureri de spate, probleme de coloană, kilograme în plus sau atunci când vrei să te relaxezi și să îți și construiești un corp armonios în același timp. În plus, a ști să înoți este esențial deoarece pot exista situații în care să fie nevoie să înoți și să nu ai la dispoziție veste sau colace de salvare. De aceea bebelușii trebuie duși la cursuri de înot încă din primul an de viață, pentru a învăța mult mai rapid și a se obișnui cu apa.

În concluzie, trebuie să faci mișcare constant pentru o sănătate de fier. În același timp, sportul de echipă te ajută să îți consolidezi relațiile cu prietenii, partenerii, colegii, fiind un excelent mod de relaxare și petrecere a timpului liber departe de tehnologie.

Photo: Shutterstock.com