Campanie pentru sinistrații din Piatra Neamț, primăria activează cont pentru donații

Primarul Dragoș Chitic prezintă în această dimineață de 21 iunie cele mai recente vești privind situația din cartierele Văleni și Bâtca Doamnei, afectate de ploile căzute în ultimele trei zile. El a precizat că și aseară s-a aflat pe teren, în zonele afectate, iar aversele căzute, deși sub incidența codului roșu, nu au produs pagube suplimentare majore față de cu o noapte în urmă. Poate cu excepția torentului de pe Aleea Brazilor, zona unității militare, ”torent care a fost gestionat de Publiserv fără a produce pagube”.

Spre dimineață a fost eliminată restricționarea traficului în zona menționată”, a declarat primarul Chitic. ”Continuăm să lucrăm 24 de ore din 24, până la restabilirea condițiilor normale de trai pentru populația din zonă și eliminarea riscurilor. Așa cum am spus, nu vor fi zile libere în acest weekend pentru nimeni dintre salariații sau subordonații primăriei, cu atribuțiuni, am solicitat acest lucru și celorlalte instituții sau societăți cu atribuțiuni. Ieri am distribuit apă potabilă în zonă și am demarat anchete sociale pentru oferirea de sprijin persoanelor care au nevoie. În acest moment, 3 persoane adulte din Văleni mai sunt cazate în adăpostul temporar din Speranța, cărora, pe lângă cazare, li se asigura alimente și obiecte de îmbrăcăminte. Primăria este alături de oameni și va continua să-i sprijine”, a adăugat acesta.

Pe lângă sprijinul primăriei și, speră Dragoș Chitic, al Guvernului, pentru că ”pietrenii și-au demonstrat de fiecare dată generozitatea”, a fost activat în această perioadă un cont pentru donații: RO 86 TREZ 4912137021 XXXXX.

Banii vor fi oferiți familiilor afectate. De asemenea, cei care vor să doneze bunuri, haine, încălțări, alimente sau materiale de construcții se pot adresa primăriei, pentru a li se recomanda persoanele care au nevoie. ”Împreună vom depăși cu bine această situație grea pentru unii dintre semenii noștri”, a încheiat primarul. (D.O.)

1 COMENTARIU

  1. Da’ nu mai bine dati sinistratilor banii alocati pentru steag si pentru literele de pe Pietricica? Mare chestie sa faci un sant de drenare a apelor de pe deal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.