COD PORTOCALIU de ploi abundente în Neamţ

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis COD PORTOCALIU, de ploi abundente, pentru judeţul Neamţ. O avertizare similară este valabilă şi în Botoşani, Iaşi şi Suceava. Pentru Bacău şi Vaslui a fost emis COD GALBEN. Intervalul de valabilitate este 1 iunie, ora 10:00-2 iunie, ora 6:00.

În județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40-50 l/mp și izolat 60-70 l/mp. Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni, precizează ANM.

În Bacău şi Vaslui, în intervalul menționat, în nord-vestul și estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului, vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp, potrivit aceleaşi surse.

Este în vigoare şi o informare meteorologică pentru intervalul 1 iunie, ora 10:00-4 iunie, ora 10:00. Potrivit ANM, “instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-50 l/mp”. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *