Colegiul Național „Calistrat Hogaș” – Școală Ambasador a Parlamentului European

Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț a primit titlul de Școală Ambasador a Parlamentului European.

La festivitatea de decernare a titlului, din ziua de 29 mai, a participat, răspunzând invitației Biroului de legătură al Parlamentului European în România, o delegație a colegiului. Delegația a fost condusă de prof. Brîndușa Andrei, directorul adjunct al colegiului, însoțită de coordonatorul proiectului – prof. Nadia Cîrcu, ambasador senior și de Miruna Munteanu – elevă în clasa a XI-a A, ambasador junior. Colegiul a primit și o plachetă care însoțește acest titlu, decernat anual, unui număr de 25 de licee care implementează cu succes acest program educativ. Însemnele au fost oferite de  coordonatorii de proiect ai Parlamentului European, respectiv de reprezentanții Ministerului Educației. „În semn de apreciere pentru activitatea desfășurată și pentru a ilustra exemplele de bune practici, Colegiul Național ,,Calistrat Hogaș” alături de alte 3 licee, a fost invitat  să prezinte, în reuniunea finală, modul în care a organizat activitatea de întâlnire, respectiv dialog on line cu europarlamentarii din România.

Plachetele vor rămâne în școli pe toată durata implicării acestora în programul ,,Școli – ambasador ale Parlamentului European”. Titlul care a fost acordat reprezintă, o dată în plus, recunoașterea și aprecierea acestui organism european pentru realizările reprezentanților colegiului nostru în cadrul programului”, a declarat prof. Florin Irimia, directorul „Calistrat Hogaș”.

După data de 1 iulie, cei 15 ambasadori – juniori însoțiți de ambasadorii seniori vor face o vizită la Parlamentul European de la Strasbourg și vor participa la conferința „România valorilor europene”.

(C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *