Sezonul zvonerilor și manipulatorilor din și înspre PSD

După alegeri și bătaia luată de PSD Dragnea la europarlamentare a fost relansată lupta pentru putere în România, dar și în interiorul partidelor. Site-uri create doar pentru dezinformare sau luptă politică, care funcționează în afara oricăror reguli, au început campanii de dezinformare, manipulare sau de provocare.

De exemplu, aflăm că Viorica Dăncilă s-ar fi întâlnit cu Victor Ponta și ar fi fost de acord să fuzioneze sub numele de Pro România, cu Corina Crețu candidat la prezidențiale. Plus eliminarea din partid a celor pe care Ponta nu-i mai vrea. ”Știrea” a fost dezmințită scurt și dur de Liviu Harbuz, coordonatorul partidului lui Ponta în Neamț: ”Este o intoxicare a PSD-ului, care n-a înțeles nimic din rezultatele alegerilor și se află în metastază”! Sau, adăugăm noi, a altora dornici de a împușca doi iepuri social-democrați, punând ambele partide într-o lumină proastă în fața propriului electorat.

Tot astăzi aflăm, pe surse, că, mare noutate, în PSD sunt lupte pentru putere și că Ionel Arsene, care i-a rămas credincios lui Dragnea și după condamnare, ar fi în pericol să fie schimbat de la centru, ”cu un deputat care îl contestă de cel puțin un an”, ca să cităm. Că Arsene nu este iubit de Paul Stănescu nu este nicio noutate, că mulți lideri îl urau pentru că era tot timpul pe lângă Dragnea, la fel, dar să spui că a fost contestat în ultimul an, public, de un deputat în funcție din Neamț, este o aberație. Poate acest lucru s-a întâmplat când deputatul respectiv era la baie, își aranja barba și făcea planuri de concediu. În cazul lui Ciprian Șerban și Neculai Iftime nu se pune problema, Viorel Stan nu e războinic, dimpotrivă, iar Alexandru Rotaru ar trebui să aibe știința contestării a ceva. Poate dacă s-ar fi vorbit despre tatăl unui deputat lucrurile ar fi putut fi (mai) credibile.

Arsene nu este și nu a fost iubit în partid dar contestat pe față nu a fost în Neamț, decât poate la un șpriț prin cine știe ce crame sau de către cei care acum apar ca martori în procesul său, unii dintre ei promovați tot de el.

Exemplele pot continua, dacă ai răbdare să navighezi prin ploaia de zvonuri și manipulări cu pretenții de știri. Realitatea este că, în acest moment, PSD încearcă să-și revină și Dăncilă pare să se descurce destul de bine. Arsene s-a retras mai spre Neamț și grija lui vine nu din teama că va fi schimbat de la conducerea PSD Neamț cât de la demufarea lui de la oamenii care conduc ministerele. Evident că se așteaptă să fie trădat, ca oamenii lui să fie scoși din funcțiile strategice în care erau puși sau să jure credință altora (Ursărescu sau Marcoci, de exemplu), ca o parte din investițiile anunțate pe bani de la Guvern să pice sau să fie uitate prin sertare proiectele din Neamț, dar asta face parte din regula jocului de putere în care a intrat.

Dincolo de toate scenariile lansate pe piață pentru Ionel Arsene, este vital să nu asiste la perpetuarea fenomenului Jugan printre cei pe care i-a pus în diverse funcții de conducere. Dacă aceștia îl vor trăda instituțional, abia atunci vor începe adevăratele probleme pentru lideul PSD din Neamț. Până atunci, este greu de crezut că în Neamț cineva îi va face probleme și că oamenii pe care i-a pus în organismele de conducere vor fi de acord cu o decizie de la centru. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *