Conducerea CJ Neamț 2008 din nou la Tribunal. Miza: 5,4 milioane lei!

Aflat în stare de judecată din luna mai 2019, procesul finanțării ilegale a FC Ceahlăul cu aproape 5,5 milioane de lei, a fost amânat din nou astăzi, 18 iunie. Pe motiv că avocatul Mihaelei Ignatovici Lazăr este în concediu de odihnă, iar apărătorii celorlalți inculpați au și ei concedii programate în lunile iulie și august, următorul termen al procesului a fost stabilit tocmai pe 19 septembrie.

În acest dosar, fostul președinte al CJ Neamț Vasile Pruteanu, fostul director al Direcției juridice din CJ Cristina Mititelu, fostul secretar al județului Mihaela Ignatovici Lazăr, fostul viceprimar de Piatra-Neamț Ana Monda și fostul secretar al municipiului Piatra-Neamț Vasile Vișan sunt judecați pentru abuz în serviciu.

Conform rechizitoriului DNA Bacău, ”în cursul anului 2008, inculpatul Pruteanu Vasile, în calitatea menționată mai sus, în îndeplinirea atribuțiunilor de serviciu și cu încălcarea prevederilor legale, a întocmit și semnat mai multe documente având ca obiect aprobarea asocierii dintre Consiliul Județean (CJ) Neamț și o societate comercială ce deținea o echipă de fotbal, în vederea finanțării și realizării în comun a unor activități de interes județean”.

Procurorii au mai stabilit că, prin contractul încheiat pe o durată de 5 ani, s-a cauzat o pagubă CJ Neamț în sumă de 5.416.097,62 lei, reprezentând totalul sumelor de bani transferate societății respective.

C.M.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.