Domeniul public, prea mic pentru un fost mare președinte de consiliu județean

Un fost președinte și vicepreședinte de consiliu județean, fost consilier județean, fost și actual cavaler al vinului, cu perspective de administrator ale unor afaceri derulate la Târgu Neamț de un investitor din Republica Moldova, a fost astăzi, foc și pară, pe o echipă de muncitori care (îndrăzneau) să facă o lucrare pe strada Cetății, unde locuiește Mircea Pintilie și familia omului de afaceri (și el cavaler al vinului), Neculai Amihăesei.

Un telefon de la Mircea Pintilie ne-a chemat la fața locului: „Cei de la E-ON ne strică strada. Strada Cetății. Pun stâlpii pe marginea străzii și nu mai poate trece nicio mașină. Eu m-am săturat să mă cert. A venit și Poliția”.

La fața locului stăm de vorbă și cu fiul domnului Amihăesei (de la egal la egal, politicos, prin geamul mașinii) care ne declară: „V-am sunat și eu dar nu mi-ați răspuns la telefon. Rămâne foarte puțin loc pe stradă de circulat. În cel mai îngust loc de pe stradă au pus stâlp. Nu putea să-l pună mai încolo la 20 de metri? Dacă unul din acești stâlpi îmi cade peste copilași sau peste mașină, când vin intemperii? Cine a dat aceste aprobări? Nu poți circula pe o stradă de 2,5 metri, când peea circulă două mașini care vin din sensuri opuse. Stâlpii trebuiau puși la marginea pădurii, nu pe stradă”.

Ca să ne lămurim l-am întrebat, ce și cum, pe ing. Ionică Afetelor ( probabil cu accesul interzis în selecta și exclusivista casta a cavalerilor degustători de vinuri) proiectantul acestei lucrări: „Este o lucrare finanțată de E-ON și executată pe un domeniu public. Stâlpii sunt amplasați pe marginea străzii, așa cum este normal, nu prin pădure așa cum se dorește de către unii. Noi avem un proiect, avem autorizație de construcție, certificat de urbanism, ordin de începere a lucrării, am anunțat Inspectoratul de Stat în Construcții, care a venit și ne-a dat aprobare. Avem toate aprobările și avizele. Noi considerăm că facem o lucrare autorizată, pentru că nu facem nimic de capul nostru. Este o lucrare benefică pentru locuitorii de pe această stradă, pentru că unii consumatori de pe această stradă s-au plâns că nu aveau 220 W la rețea și noi vom îmbunătăți rețeaua cu un conductor mai gros decât acum. Facem o investiție de calitate cu bani de la E-ON. Doar doi cetățeni de pe această stradă ne critică această lucrare, domnii Pintilie și Amihăiesei, care ar dori să montăm stâlpii prin pădure. Stâlpii sunt proiectați pe marginea străzii, va fi iluminat public. Plus că nu este legal să pui stâlpi prin pădure, ci pe marginea drumului. Există și o hotărâre a Consiliului Local, care ne permite să realizăm această lucrare. S-a muncit doi ani de zile pentru a obține toate avizele și autorizațiile necesare, pentru această lucrare de investiție”. Evident că este logica unui proiectat care probabil nu a avut fericirea ca odată cu lucrările la Cetate să se mai rostuiască și lucruri prin zona străzii cu același nume.

Contactat telefonic, viceprimarul Vasile Apopei ( ghinion, nici el cavaler, dar cu perspective) a declarat că : „Există o hotărâre de consiliu local, de extindere a iluminatului public, nu numai pe strada Cetății, ci și în alte zone ale orașului. Cei care efectuează lucrarea au toate avizele, aprobările și autorizațiile necesare. Probabil domnii Pintilie și Amihăesei își doresc extinderea străzii.”

Soluție ar putea fi, Ordinul Cavalerilor Vinului să-i primească pe toți consilierii locali, care să le voteze o extindere a străzii, direct proporțională cu lățimea mașinilor și a ambițiilor specifice. (V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.