Firma deputatului Ciprian Șerban a pierdut un proces cu Primăria Girov

pietricica turism

Un contract pentru montarea de lămpi pentru iluminatul public în comuna Girov a produs un adevărat scandal în media și a sfârșit, deloc surprinzător, în instanță. Este vorba despre un contract încheiat de primărie cu firma In2Energy Holding SRL, firmă în care era implicat deputatul Ciprian Șerban. Cazul a fost și în atenția DNA Bacău, cercetarea fiind finalizată cu o clasare.

Contractul a fost încheiat în luna februarie 2016 și consta în cumpărarea  a peste 400 pachete de iluminat stradal la 1.000 lei/bucată, cu tot cu montaj. Semnatar din partea Primăriei era primarul liberal Florin Sarion, care nu a mai apucat să plătească lucrarea, pentru că alegători au adus la primăriei un primar din partidul domnului Șerban,  iar acesta nu a mai făcut plata pentru că a considerat contractul dezavantajos. Au urmat acțiuni în instanță, inițial a câștigat firma deputatului Șerban, apoi s-a suspendat procesul până la finalizarea anchetei DNA. Un dosar din 2017, având ca obiect  „litigiu privind achizițiile publice”,  înregistrat în iulie 2017 a fost finalizat prin respingere recursului declarat de societatea In2Energy Holding SRL . În felul acesta, trebuie pusă în aplicare hotărârea tribunalului Neamț din decembrie 2018, care constata ”nulitatea contractului nr.1869/24.02.2016” și  dispunea ”repunerea părţilor în situaţia anterioară încheierii contractului”.

La prima vedere asta înseamnă că firma deputatului nemțean rămâne fără lămpile plătite, ar trebui să vină să le ridice, apoi să pună la loc lămpile vechi, iar comuna să facă demersuri pentru o nouă procedură de achiziție, în cazul în care dorește să nu revină la vechiul sistem iluminat public.

Primarul Vasile Ciubotaru așteaptă să vină  hârtia oficială de la Curtea de Apel ca să vadă, împreună cu legislativul local ce vor face mai departe. Va fi greu de găsit o soluție, pentru că, între timp, lămpile au peste trei ani folosință, fiind în garanței.

Ce este sigur, vor urma alte și alte procese în jurul acestui contract. Cel mai liniștit este fostul primar Sarion, care a semnat, dar n-a mai plătit și nimeni nu-l mai întreabă nimic. (M.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.