Harpa atac la internauții care-l critică

pietricica turism

În ședința Consiliului Local de miercuri, 26 iunie, primarul Daniel Harpa a ținut să le răspundă celor care-l critică pe rețelele de socializare. În prima parte a vorbit despre strada Gloriei, care de ceva timp a devenit subiect de critici pe facebook. „Rețelele de socializare sunt bune pentru toată lumea, dar e bine ca cetățenii orașului să fie bine informați și să afle adevărul. Legat de strada Gloriei, ea este inclusă într-un proiect cu zece parcări de reședință. Acesta este motivul pentru care nu am reușit să asfaltăm această stradă, pentru că are o dublă finanțare. Adică, dacă mâine dimineață asfaltăm prin contractul cu constructorul care ne-a asfaltat și celelalte străzi, în două săptămâni când vom primi de la Inspectoratul de Stat în Construcții, strada Gloriei va trebui decapată câțiva cenimetri, după care se va interveni pe tot ceea ce înseamnă canalizare pluvială, trebuie asigurată instalația electrică pentru iluminatul public și după aceea vom veni cu asfaltul. Este un disconfort, sunt de acord, dar trebuie să înțelegem că dacă anul viitor ne vine în control Curtea de Conturi, trebuie să dăm înapoi această dublă finanțare. Că te întreabă așa: acum o lună ai asfaltat și acum ai stricat și vii din nou cu alt asfalt? Eu îmi asum multe lucruri și vreau ca cetățenii să afle adevărul, nu așa cum vedem pe facebook de la unii cetățeni, care nici măcar nu locuiesc în Târgu Neamț, dar își dau cu părerea”, a declarat edilul, vizibil deranjat de comentariile în legătură cu acest subiect.

Un alt subiect a avut în vedere cele trei treceri de pietoni 3D, care, la fel, au dat prilejul la critici la adresa prețului și a modului în care s-a făcut achiziția.  Primarul Harpa a declarat:„Realizarea celor trei treceri 3D mi-o asum. Vă spun în premieră că am să fac atât cât îmi permite legea să se verifice modul cum s-a făcut achiziția, până la achiziția lucrării, pentru a nu intra în alte discuții pe care le-am văzut la un cetățean care locuiește în București. Nici nu-i țin minte numele. Pentru bugetul orașului nostru costul celor trei treceri de pietoni 3D este destul de mare și îmi asum acest lucru. Aștept să verifice orice instituție a statului modul de achiziție și prețul. Cei interesați, care numai critică, ar trebui să vină să lucreze în primărie sau să facă voluntariat în primărie și să vadă cum se face o achiziție. Nu primarul face achiziția. Constructorul și-a asumat să remedieze problema, mai ales că sunt în garanție doi ani de zile. În România sunt două firme care execută astfel de lucrări, una din Cluj și una din București. Cea din București a intrat în asociere cu o firmă din Târgu Neamț, a cărui administrator este Dragoș Andoni. Dar evident că dacă este din Târgu Neamț nu are voie să facă nimic și că totul este o golănie și o hoție a primarului”.

La ședința Consiliului Local a asistat în sală și un grup de la Pro România Târgu Neamț, condus de Vlad Peiu Pantelimon, și el unul dintre criticii primarului Harpa. La finalul ședinței edilul nu a ezitat să dea mâna cu ei și chiar să facă și câteva glume.

C.T. STURZU

 

1 COMENTARIU

 1. Cetățeanul care locuiește în București și al cărui nume nu vi-l amintiți, ține să precizeze următoarele:
  1) Costul nu este unul “destul de mare” ci este foarte mare… mai lăsați cosmetizarile, că nu vă stă bine. Spuneți lucrurilor pe nume.
  2) “Îmi asum acest lucru” – Da, după 2 mandate ar cam fi cazul să începeți să vă asumați lucrurile. După aproape 8 ani, treaba aia cu “vreți să rezolvăm totul peste noapte?” nu mai prinde la public.
  3) “Aștept să verifice orice instituție a statului” – păi foarte probabil vor verifica…
  4) “Constructorul și-a asumat să remedieze problema” – Problemele, la plural – chiar repetate dacă am înțeles eu corect. La fiecare ploaie se mai desprinde o bucată…
  5) “În România sunt 2 firme care execută astfel de lucrări”. Asta pentru cine o spuneți? Cine vă crede? Nici măcar partea aia de populație mai puțin informată nu poate să creadă așa ceva. Cred că trage dl. Andoni dungi pe asfalt în toată țara asta până la nivel de sat și comună și nu știam noi. Și dacă vă găsesc eu așa, la o căutare rapidă, înca 10 firme capabile să facă lucrarea și vi le expun aici, pierdeți o ladă de bere? Știți, a mai pus unul pariu pe o ladă de bere…
  6) “Evident că dacă este din Târgu Neamț nu are voie să facă nimic…” O, ba da. Chiar ne bucurăm că societățile din Tîrgu Neamț câștigă și se dezvoltă. Dar ați omis în mod convenabil să precizati că firma este a unui consilier județean din PSD… Sigur un amănunt absolut nesemnificativ – e coincidență… Nu vă acuză nimeni de nimic așa cum sugerați în declarație. Nu spune nimeni că de sub ochii dumneavoastră a plecat o sumă foarte generoasă de la buget către firma unui consilier județean coleg de partid, pentru niște dungi pe asfalt, inaugurate cu mare fast, care n-au ținut decât câteva săptămâni. E perfect în regula și cu siguranță e legal / moral / fară conflicte de interese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.