Jănel Iosub a cerut daune morale de 60.000 de lei de la Troleibuzul

Răzvrătitul Jănel Iosub n-a avut atâta succes la Tribunalul Neamț cum a avut Adrian Niță, debarcatul din fruntea Publiserv. Desigur, diferă funcțiile, conjunctura, condițiile, dar ca principiu Jănel a cerut și el instanței să fie repus în Consiliul de Administrație al SC Troleibuzul SA, să primească daune morale de 60.000 de lei, plus indemnizațiile de ședință la care ar fi avut dreptul dacă nu ar fi fost debarcat din funcție. Mai mult, pentru că nu stă deloc bine financiar, a cerut instanței să fie scutit de plata taxei de timbru aferentă daunelor morale.

Judecătorul a solicitat detalii de la instituțiile competente și a decis în consecință, încă de la primele două termene de judecată. ”Se va emite adresă către AJFP Neamţ pentru a comunica veniturile impozabile cu care figurează petentul în anul 2018. Adresă către Direcţia de Taxe şi Impozite Locale pentru a comunica bunurile impozabile cu care figurează înscris petentul. Adresă către primărie pentru a efectua o anchetă socială care să stabilească dacă nivelul de trai al petentului ar fi pus în pericol prin achitarea taxei judiciare de timbru aferentă pezentei cauze”, a decis instanța la ședința din 11 decembrie 2018. La următorul termen, în ziua de 15 ianuarie 2019, problema taxei a fost rezolvată: ”Admite cererea de ajutor public judiciar formulată de petentul Iosub Jănel. Dispune scutirea petentului de la plata taxei judiciare de timbru în cuantum de 2.425 lei. Fără cale de atac”.

Însă, în ciuda faptului că ancheta socială a relevat că Jănel Iosub nu are resurse materiale să plătească taxa de timbru, instanța nu a considerat că petentul merită vreun ban de la Troleibuzul. În ziua de 18 iunie, instanța s-a pronunțat și a decis: ”Respinge acţiunea formulată de reclamantul IOSUB JĂNEL în contradictoriu cu pârâta TROLEIBUZUL S.A., ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Neamţ – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal”.

Singura și ultima șansă ca Jănel Iosub să primească vreun ban de la firma de transport este să atace hotărârea Tribunalului Neamț la Curtea de Apel Bacău. Poate va avea șansă inversă față de fostul director al Publiserv, care a obținut ca, 350.000 de lei despăgubiri la Tribunalul Neamț, dar i-a pierdut, definitiv, la Curtea de Apel Bacău.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *