Niciun leu în contul destinat sinistraților din Piatra Neamț

Generozitatea pietrenilor, pe care miza primarul Chitic în urmă cu o săptămână (detalii aici), se lasă așteptată în cazul sinistraților din cartierele Văleni și Bâtca Doamnei. Contul RO 86 TREZ 4912137021 XXXXX, activat de primărie pentru donații, este în aceeași stare ca acum 6 zile: pe zero. Potrivit oficialilor municipali, nici cu donațiile în alimente, îmbrăcăminte sau materiale de construcții nu se stă mai bine. În afara câtorva acțiuni punctuale, organizate de instituții publice, pietrenii inundați în Văleni și Bâtca Doamnei nu s-au bucurat de mare ajutor.

În ceea ce privește demersurile oficiale, Primăria Piatra Neamț informează că Direcția de Asistență Socială și-a încheiat partea de anchete sociale și pregătește dosarele pentru acordarea ajutoarelor de urgență. În esență, ar fi vorba de 106 beneficiari, însă mai e nevoie de completarea dosarelor cu documente pentru a se stabili dacă, în final, vor rămâne atâția sau va scădea numărul lor. Aparent, cei care mai dețin o a doua locuință în oraș și cei care nu au domiciliul în zonele afectate de inundații nu vor primi ajutor financiar de la primărie, indiferent cât de sinistrați ar fi.

Tot oficialii primăriei au precizat că săptămâna viitoare va fi stabilit și cuantumul fiecărui ajutor de urgență acordat.

Între timp, s-a cerut – și se așteaptă – sprijin guvernamental, via Prefectura Neamț. Ieri a avut loc ședința comitetului județean pentru situații de urgență și, între altele, s-a aprobat ”lista locuinţelor afectate de inundaţiile produse pe teritoriul Municipiului Piatra Neamţ, în perioada 19-20 iunie 2019, precum şi a unor măsuri pentru revenirea la starea de normalitate şi prevenirea producerii de noi inundaţii în Anexele Văleni şi Bâtca Doamnei din Municipiul Piatra Neamţ”. Ar fi 144 locuințe afectate, însă numai pentru 5 din ele se propune acordarea de ajutoare din partea Administraţiei Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. (D.O.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.