Prima zi de bacalaureat din 2019- evaluarea competenţelor la limba română

Astăzi începe examenul de bacalaureat cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 4 iunie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie).

În zilele de 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale se va desfășura în zilele de 7, 10 și 1 iunie, iar , iar în  12-13 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

La probele de competențe s-au înscris 3.725 de absolvenți de liceu din Neamț. „Sunt înscriși 3.725 de elevi, inclusiv absolvenți din seriile anterioare. La prima probă, de astăzi, sunt 3.382 de elevi înscriși. La proba de evaluare a competențelor digitale sunt 3.136 de elevi înscriși și la ultima probă, cea de evaluare a competențelor de comunicare într-o limbă de circulație internațională, sunt 3.382 de elevi înscriși”, a declarat inspector prof. Elena Preda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Neamț.

Subiectele de astăzi vor cuprinde texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care permite tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Nu se vor acorda note sau calificative, se stabilește doar nivelul de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. În situaţia în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.

Ca de obicei, nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare, iar supravegherea se va face și audio-video.

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.