Transformă zilele de vară într-un weekend nesfârșit cu ajutorul celor mai bune grătare de grădină!

pietricica turism

Vara își face simțită prezența timid, dar suficient încât să începem să visăm cu ochii deschiși la zilele însorite de vacanță pe care le vom petrece în natură. Iar pentru ca atmosfera estivală să fie completă, preparatele la grătar și băuturile reci sunt absolut necesare. Dacă vrei să te pregătești intens pentru weekendurile pline de distracție alături de familie și prieteni, află, în cele ce urmează, cum alegi cele mai bune grătare de grădină!

Caută un material bun

Atunci când ești în căutarea unor gratare de gradina, primul lucru pe care trebuie să îl ai în minte este materialul din care acestea sunt fabricate. Grătarul trebuie să fie solid ca structură și rezistență, nu trebuie să își modifice forma după utilizare sau să se clatine atunci când este folosit. De asemenea, materialul unor grătare de grădină trebuie să fie rezistent la factorii externi, precum temperaturi ridicate sau ploaie, astfel încât să nu se deformeze, să ruginească sau să crape. Oțelul inoxidabil și fonta sunt materiale recomandate, întrucât sunt mai rezistente, însă atât lemnul, cât și piatra pot fi variante alternative.

Ține cont de spațiul disponibil

Un alt aspect de care nu trebuie să uiți atunci când alegi grătare de grădină este spațiul pe care îl ai la dispoziție. Astfel, poți opta pentru grătare fixe sau grătare mobile. Modelele fixe se pot încadra ușor în peisajul grădinii tale, mai ales dacă sunt placate cu piatră naturală sau decorativă. În plus, dimensiunile grătarelor fixe sunt mai mari și au o suprafață mai mare de gătit. Pe de altă parte, grătarele mobile au dimensiuni mai mici, însă pot fi mutate din loc în loc, în funcție de nevoi. Astfel, pot fi luate peste tot, în orice excursie, chiar dacă suprafața de gătit este mai mică iar timpul de așteptare pentru prepararea mâncării va fi mai mare.

Testează funcțiile și accesoriile

În prezent, gama de modele de grătare de grădină este foarte mare, prin urmare le poți alege și în funcție de accesoriile și funcțiile cu care sunt prevăzute. Plita, arzătorul suplimentar, termostatul, termometrul, capacul, spațiul pentru a ține mâncarea la cald, suportul pentru tăvi și ustensile sunt doar câteva dintre exemplele de funcții și accesorii utile pe care le pot avea grătarele de grădină. Acestea trebuie alese în funcție de nevoile pe care le ai și de mâncărurile pe care vrei să le prepari la noul dispozitiv.

Atenție la modul de alimentare!

La capitolul grătare de grădină, un aspect foarte important este și modul de alimentare. Astfel, există grătare pe gaz, grătare electrice și grătare pe lemne sau cărbuni. Grătarul pe gaz reprezintă o soluție modernă, întrucât permite gătirea rapidă a alimentelor. Cu toate acestea, nu este foarte diferit față de un aragaz obișnuit. La rândul lui, grătarul electric depinde de conectarea la o rețea de energie electrică, astfel că nu va putea fi transportat în orice loc din natură. Nu în ultimul rând, grătarul pe lemne sau pe cărbuni conferă un gust aparte mâncărurilor, chiar dacă acestea se gătesc mai încet. Bucură-te de experiența gătitului sănătos pe timp de vară și de cele mai frumoase petreceri în natură alături de prieteni și familie!

În alegerea celor mai bune grătare de grădină îți stă la dispoziție site-ul FAVI.ro, loc în care vei găsi o mulțime de modele ideale atât pentru grădina personală, cât și pentru alte locuri în aer liber. FAVI este prezent și în alte țări; în Ungaria, prin www.FAVI.hu, în Polonia, prin www.FAVI.pl și în Slovacia, prin www.FAVI.sk. În Republica Cehă, www.FAVI.cz este cel mai mare motor de căutare pentru mobilă și decorațiuni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.