Ce subiecte s-au dat la examenul de titularizare

Subiectele și baremele de corectare ale probelor scrise din examenul de titularizare au fost afișate în după-amiaza de 17 iulie 2019, de Centrul Național de Examinare și Evaluare. Din județul Neamț au participat la proba scrisă 387 de profesori, din 527 candidați admiși. 67 au lipsit la scris, 21 au intrat în săli, dar au părăsit examenul din cauza stării de sănătate, iar 52 au renunțat din motive personale.

La limba română, profesorii au avut de elaborat un eseu de 900-1500 de cuvinte despre particularitățile prozei lui Mihail Sadoveanu, care să răspundă la cinci cerințe. La al III-lea subiect profesorii au avut de ales o activitate didactică menită a forma sau dezvolta elevilor una din cele două competențe propuse în cerință – de redactare a unui text argumentativ sau de utilizare, în exprimarea proprie, a normelor de comunicare.

La matematică, profesorii au avut, la subiectul didactic, de elaborat 6 itemi, câte unul de tip alegere multiplă, pereche, cu răspuns scurt, de completare, de tip întrebare structurată şi de tip rezolvare de probleme, trebuind să menționeze pentru fiecare subiect și competenţa sau competenţele evaluate.

Primele rezultate la probele scrise din examenul de titularizare se vor publica pe 23 iulie, iar contestațiile se depun în 23 iulie până la ora 21 și în 24 iulie până la ora 15, conform procedurii operaționale emisă de MEN pentru proba scrisă. Profesorii depun contestațiile la inspectoratul școlar, iar informaticienii operează în aplicație în timp real contestațiile înregistrate și la final aplicația generează tabelul. Rezultatele finale vor fi afișate pe 30 iulie. Informațiile privind titularizarea se mențin pe pagina de internet a inspectoratelor școlare pe o perioadă de 4 ani, apoi se șterg, iar listele în format letric cu datele personale se păstrează la avizierul inspectoratelor și a unităților de învățământ pentru 30 de zile. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.