Cine se pensionează la Spitalul Județean nu primește vouchere de vacanță!

pietricica turism

Pe considerentul că pensia este, oricum, o vacanță după munca în condițiile din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, prin hotărârea nr. 58 din 22.05.2019, Comitetul Director al instituției a luat decizia ca personalul medical care se pensionează pe parcursul acestui an să nu primească vouchere de vacanță.

Decizia este cel puțin discutabilă, în condițiile în care, în acest fel, se face o discriminare fățișă. Spre exemplu, cine se pensionează în decembrie de ce să nu primească aceleași drepturi cu cel care lucrează tot 12 luni?
Întrebat despre această… anomalie, managerul Codruț Munteanu a spus că va verifica și va face tot ce ține de el ca toată lumea care lucrează în spital și îndeplinește condițiile pentru a primi vouchere să beneficieze de ele, în funcție de perioada lucrată.

Mesajele primite pe e-mail-ul redacției sunt semnificative: ”Hotărârea nr. 58 din 22.05.2019 a Comitetului Director stipulează că personalul medical care anul acesta se pensionează nu primește vouchere. Mi se pare o mizerie care se face nu medicilor, ci asistentelor, infirmierelor etc.”. Sau: ”Am lucrat 35 de ani în spital, pe vremea când salariile erau mizerabile, acum mă pensionez în octombrie și mi se spune că oricum plec în vacanță, ce nevoie mai am de vouchere”. Sau: ”Poate voucherele celor ce ies la pensie ajung la Comitetul Director sau la Consiliul de Administrație, că au nevoie de mai multă destindere”. (V.B.)

2 COMENTARII

  1. Este o masura cu adevarat diabolica! Ma gandesc ce e in sufletul celor care au muncit o viata in conditiile pe care le-a putut oferi spitalul si care acum, la plecare, sunt tratati ca niste deseuri! Ma intreb daca doamna ministru stie si daca este de acord cu aceasta hotarare. Cred ca ar trebui sa stie si dansa.

  2. pensionarea înseamnă intrarea în concediul pre-mortal, așa că voucherele nu mai sunt de actualitate. li se pot da la schimb lumînări, tămâie și clopotină. oricum ajung toți acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.