Social media de vară cu politicieni de Neamț: icoane, felicitări, drumuri rupte și solicitări de demisie

pietricica turism

Despre cum au ajuns profilurile și paginile de socializare mai tari decât rubricile ”Comunicate de presă” ale instituțiilor pe care le conduc sau reprezintă oficialii nemțeni s-a tot vorbit. La fel, s-a vorbit și despre sarcina trasată ierarhic în jos pentru promovarea postărilor titularului de funcție, întru masiva share-uire și sfânta adunare de like-uri.

Acum, în plină vară, nu c-ar fi neapărat perioada concediilor, deși Parlamentul și-a încheiat sesiunea, iar prin instituțiile publice bate briza de vacanță, se observă aceeași tendință și în privința eforturilor social media depuse de oficiali.

Singurii consecvenți în postări, cu o frecvență aproape zilnică, sunt șefii celor două partide mari de la Neamț.

Pe Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, îl ajută și funcția de președinte al Consiliului Județean. De altfel, cele mai multe postări ale acestuia au legătură cu chestiuni administrative, în general locale. În ultimele zile, publicul larg, fără a fi neapărat prieten cu Ionel Arsene, i-a putut citi opiniile acestuia privind succesul Vacanțelor Muzicale – ” A fost o nouă ediție de succes și sunt fericit că seară de seară, publicul s-a bucurat de spectacole pe gustul său! Felicit Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ pentru buna organizare și desfășurare a acestui proiect, susținut de către Consiliul Județean Neamț! Datorită experienței frumoase din serile săptămânii trecute, ne simțim obligați să ne pregătim deja de viitoarea ediție!” (8 iulie), privind icoana Maicii Domnului Îndrumătoarea, de la Mănăstirea Neamț – ”Dă-ne, Doamne, putere, să cinstim de-acum, an de an, această minune din sfânta Mănăstire Neamț, care ne întărește credința în Dumnezeu!” (9 iulie), privind rezultatele la Bacalaureat – ”Felicitări celor trei elevi din județul Neamț care au luat examenul de Bacalaureat cu media 10! Felicitări tuturor celor care au trecut cu bine acest examen! Sunt momente în viață în care nota contează mai puțin… important e ca linia aceea de demarcație să fie sub nume! Mă bucur că media de admitere la Bacalaureat în județul Neamț este cu cinci procente peste media pe țară! E foarte important că învățământul din județul nostru se situează peste media națională! Avem dovada clară că profesorii și elevii nemțeni își fac datoria față de școală! Succes mai departe, dragi tineri! Luați-vă zborul cu ușurință către facultățile la care visați! Să ajungeți oameni bine pregătiți, de care țara noastră are atâta nevoie! Să vă bucurați de o vară de vis!”.

Cea mai recentă postare este tot de pe 9 iulie, când Ionel Arsene a făcut câteva precizări privind drumul de la Bisericani, de curând reabilitat și de foarte curând alunecat: ”Alunecarea de teren cu platforma drumului s-a produs pe malul stâng al Pârâului Viilor, pe un tronson în lungime de circa 70 de metri, cu lățimea cuprinsă între versantul de pe partea dreaptă a drumului și parcarea de pe partea stângă. Este vorba despre o alunecare de adâncime, iar geologii estimează că planul de alunecare ar fi la circa opt metri. (…) Lucrarea a fost recepționată în anul 2018 și are o perioadă de garanție de 36 de luni. Proiectul a fost întocmit în anul 2011 și revizuit înainte de licitație, în 2015. Lucrările s-au executat conform proiectului și a normativelor tehnice în vigoare. Dacă în urma expertizelor se va constata că au existat vicii de construire, acestea vor fi remediate pe cheltuiala constructorului. Astfel de situații pot apărea oricând! Vorba românului – „Cu natura nu te pui!“. Din punctul meu de vedere, problema aceasta nu poate fi subiect de propagandă electorală, iar cei care atacă politic manifestările naturii nu își găsesc teme reale de expunere mediatică!”.

Și deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, abordează tematici diferite pe pagina sa de socializare, de la sincere condoleanțe transmise famiilor celor patru tineri morți în accidentul de la Bistricioara – ”Regret drama familiilor și le transmit sincere condoleanțe! Nu cred că vor găsi alinare în curând, dar noi îi putem susține moral să treacă prin această grea încercare. Dumnezeu să îi ierte!” (5 iulie), la garanții oferite pentru europarlamentarii PNL – ”Am observat că reprezentanți ai societății civile, care s-au implicat activ în întâlniri pentru a accelera construcția Autostrăzii Moldovei, și-au exprimat public îngrijorările cu privire la faptul că au fost ”înșelați” de unii europarlamentari, care în campanie au promis că se vor ocupa de acest proiect foarte important pentru zona Moldovei, însă acum, la împărțirea posturilor nu au ales să fie membri în comisia de Transporturi din PE. Vreau să vă dau asigurări că nu va fi cazul europarlamentarilor PNL. Voi menține un dialog permament cu colegii mei din Parlamentul European ca să mă asigur că acest proiect de infrastructură, vital pentru zona Moldovei, va primi toată atenția și suportul necesar.” (8 iulie) și chiar o demisie imperativă – ”Dăncilă demisia! Autostrăzi nu avem! Neaga e vinovat, dar…..cine l-a tolerat și susținut!?! Cum cine? GUVERNUL PSD! Dacă a cerut demisia lui Narcis Neaga, ar trebui să își dea și premierul demisia! Narcis Neaga, omul care trebuia să termine autostrăzile! Și la sfârșitul anului premierul îl ”amenința” cu demiterea. În decembrie 2018 se lăudă că “anul acesta trebuie să terminăm 100 de kilometri de autostradă. Pe 31 decembrie, trebuie să vină șeful CNAIR să spună că îi avem”. Întrebată ce se va întâmpla dacă directorul CNAIR va anunța că nu sunt gata cei 100 de kilometri de autostradă, Dăncila a replicat sec: “Dacă zice că nu îi avem, pleacă acasă!”. În iulie 2019 cei 100 de kilometri de autostradă nu sunt gata! Premierul a înființat un departament să îi spună că nu există! Și brusc și-a adus aminte că trebuie să îl demită pe Narcis Neaga! Toate aceste jocuri populiste, de imagine, nu mai țin! Narcis Neaga trebuia demis de mult! E timpul faptelor, nu al acțiunilor de imagine! Hai cu autostrăzile! Hai cu Autostrada Moldovei!” (9 iulie).

Ion Asaftei, până să nu mai fie președintele ALDE Neamț, a distribuit pe 2 iulie un articol despre ”Președintele Tribunalului Timiș, scrisoare care provoacă CUTREMUR în magistratură”, iar anterior, pe 29 iunie, i-a felicitat pe cei care și-au sărbătorit onomastica de Sfinții Petru și Pavel. Înainte de asta, Ion Asaftei a avut tot o postare cu urări. De ziua iei, pe 24 iunie.

Pe bulevardul parlamentarilor, în schimb, se circulă fără ambuteiaje.

Senatorul Emilia Arcan a postat ultima dată pe 4 iulie și nu ca să-i felicite pe americani pentru independență, ci ca să anunțe că, în plen, Parlamentul a votat conducerea BNR, componența Consiliului Fiscal și președintele CNA.

Senatorul Eugen Țapu-Nazare a distribuit ieri postarea lui Cristian Tudor Popescu, în care o felicita pe Simona Halep pentru meciul de mai devreme, iar anterior, pe 8 iulie, l-a admonestat pe Arsene pentru drumul de la Bisericani: ”A trecut mai puțin de an și un drum aparținând Consiliului Județean Neamț, inaugurat de Ionel Arsene cu televiziuni, drone și clipuri viu colorate, a început să se rupă.” Cu două zile înainte de asta, senatorul Țapu a share-uit o postare a lui Ludovic Orban, semn că sarcina de a împrăștia postările șefului de partid e modă și la centru, nu doar în teritoriu.

Senatorul Dan Manoliu a scris pe 6 iulie cum a participat la festivitatea de deschidere a Taberelor ARC, la Oglinzi, după ce, cu trei zile înainte, pe 3 iulie, distribuise postarea lui Ionel Arsene din 2 iulie, în care acesta vorbea de drumul Bicaz – Poiana Largului, ”în plină modernizare”. Înainte de asta, Dan Manoliu a mai activat pe 27 iunie, când, într-o mulțime de hashtag-uri, a anunțat că, în comisia specială pentru modificarea legilor electorale, s-a propus vot timp de trei zile în diaspora și extinderea votului prin corespondență la prezidențiale.

Deputatul Laurențiu Leoreanu a postat, pe 4 iulie, tot ceva despre lucrările comisiei speciale care modifică legile electorale și nu scapă prilejul de a mai face puțină campanie electorală – ”am reușit să impunem modificările legislative ce vor permite ușurarea modului de votare prin: votul prin corespondență, votul anticipat pe durata a 3 zile, prelungirea duratei de timp pentru votare, în cazul în care există la ora 21.00 cetățeni în așteptare la secția de votare, pana la ora 23.59, mărirea numărului de secții de vot acolo unde se impune, dar și a numărului de cabine de vot și de ștampile în secțiile de vot care reclamă acest lucru. Este o victorie a PNL în favoarea tuturor cetățenilor care nu au reușit să-și exprime votul în trecut, fiind confruntați cu blocaje și cozi imense la secțiile de vot, în special din diaspora. PNL ascultă vocea cetățenilor pe care îi reprezintă și face tot posibilul pentru a implementa legislativ dorințele acestora!”. Înainte de asta, pe 2 iulie, și-a anunțat de dimineață prezența la o emisiune pe Realitatea TV, la ora 11, iar pe 30 iunie a urat succes liceenilor care se pregăteau să intre în Bacalaureat.

Cea mai recentă postare a deputatului Ciprian Șerban e din 3 iulie și e făcută de alții, respectiv de Grupul Parlamentar PSD Camera Deputaților, și se referă la legea pensiilor, cu un link spre o declarație integrală și multe hashtag-uri. Înainte de asta, Ciprian Șerban a scris pe 21 iunie, pronunțându-se pe subiectul fetiței din Baia de Aramă. Tot cu hashtag-uri: ”Ce fel de oameni am ajuns? Cum poți să fii atât de brutal, de lipsit de orice urmă de omenie? Ca părinte, îmi este extrem de greu să accept tratamentul la care a fost supusă fetița de 8 ani din Baia de Aramă. Este inacceptabil comportamentul celor care au luat acest copil nevinovat, împotriva voinței lui, considerându-l, pur și simplu, un obiect! Solicit autorităților să intervină de urgență în acest caz extrem de controversat. Solicit ca micuței fetițe să i se redea demnitatea umană, să îi fie respectate drepturile și să i se facă dreptate deîndată!”.

Neculai Iftimie, de asemenea deputat PSD, a felicitat sărbătoriții zilei Sf. Petru și Pavel, pe 29 iunie, iar, înainte de asta, pe 7 iunie, a distribuit un clip cu pisici talentate. Asta după ce, pe 6 iunie, a scris un mesaj la dubla sărbătoare Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor. De altfel, parlamentarul pare să se prindă în social media numai la sărbători: înainte de eroi, ultima postare i-a avut în vedere pe sărbătoriții de Sf. Constantin și Elena.

Alexandru Rotaru, deputat PSD, a distribuit în iunie niște mesaje/ programe/ angajamente ale tânărului Gabriel Petrea, coleg de deputăție și președintele Tineretului Social Democrat. Anterior, cea mai recentă postare publică, fără condiționarea vreunei prietenii sau a vreunui follow, Alexandru Rotaru și-a actualizat poza de copertă a paginii sale. Pe 12 decembrie 2018. Într-un timelapse în sens invers, publicul mai află că, pe 26 ianuarie 2016, Alexandru Rotaru era ”cu Liviu Harbuz și alți 29” și invita lumea în TSD Neamț.

Dănuț Andrușcă a distribuit pe 28 iunie postarea șefului Ionel Arsene, cu festivalul Zilele Cetății Neamț, pe 24 iunie a postat o fotografie de familie și felicitări fiicei sale cu prilejul festivității de absolvire, iar pe 23 iunie a distribuit un articol despre sine și o donație făcută unor copii.

Iulian Bulai, deputat USR și șeful filialei Neamț, printre cei mai activi, inclusiv pe Facebook, îmbină armonios postările serios-politice cu cele economice și cu cele drăgălaș-familiale. Pe 9 iulie spune că ”Dăncilă se mai împrumută cu 2 miliarde de euro”, că ”Bugetul explodează” și că ”Toți acești bani vor trebui plătiți de către noi și copiii noștri. De reținut: în următorii 30-50 de ani, la ritmul de scădere al natalității din România, populația țării se va înjumătăți. Asta însemnă că jumătate din întregul populației curente va trebuie să plătească în viitor o datorie dublată de efectul înjumătățirii populației. Pentru că PSD se joacă de-a guvernarea și vrea să amaneteze viitorul tuturor românilor.

Pe 8 iulie a postat o discuție cu fiul său:

– Tata, unde ești?

– La Parlament.

– Tata, unde mergi?

– La Parlament.

– Tata, ce faci?

– Lucrez la Parlament.

În ultimii ani cam așa au început cele mai multe conversați telefonice dintre mine și băiatul meu, Ioachim. Astăzi, în prima zi de vacanța parlamentară l-am adus la Parlament să îi arat unde lucrez.

De bucurie a început să zburde pe toate holurile. Nu a venit singur. A venit cu Maia, colega de grădiniță.

Pe 6 iulie, transmite un mesaj următorului episcop romano-catolic de Iași, părintele Iosif Păuleț: ”este din comuna mea – Tămășeni, Neamț. Mi-l amintesc de când eram foarte mic ca fiind un om foarte popular. Când eram copil, mama viitorului episcop era printre cele mai bătrâne din sat. Era foarte blândă și omenoasă. Fie ca aceste valori să însoțească pe noul episcop. Mult succes în activitate, părinte Iosif!”. (D.O.)

FOTO: Pixabay

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.