Colonelului Pîrvu i-a rămas curtea mică, poliția verifică dacă a extins-o legal

pietricica turism

Fostul adjunct al șefului ISU Neamț, pensionar activ cu preocupări remunerate de diverse instituții pe teme de prevenirea și stingerea incendiilor, este ținta unor reclamații legate de extinderea proprietății sale pe domeniul public. Mai exact, persoanele care au sesizat Primăria Piatra-Neamț, Oficiul Județean de Cadastru și Inspectoratul de Stat în Construcții susțin că Ionel Pîrvu și-a făcut un gard suplimentar, la câțiva metri de cel existent, în spatele casei, iar vecinul i-a urmat exemplul, așa că acum ambele proprietăți sunt aliniate corespunzător.

Prin poarta deschisă se vede clar gardul vechi, din același material cu cel care împrejmuiește întreaga proprietate. Cel nou, confecționat din scândură și stâlpi metalici, vine în completare și asigură, parțial, nevoia de spațiu a colonelului Pîrvu, care și-a construit o casă atât de mare și a înconjurat-o cu diverse anexe, încât curtea a rămas mică. Dar și cu extinderea ad-hoc, terenul tot nu s-a dovedit suficient astfel că, peste drum, în coasta unul zid despărțitor, colonelul Pîrvu și-a amenajat un fel de garaj, dar a ocupat și locul de alături, astfel ca mașina lui și cea a soției sale, ambele conținând ”tematic” PSI în numărul de înmatriculare, să încapă una lângă alta.

Poliția locală Piatra-Neamț, instituția care se ocupă cu sancționarea celor care ridică nelegal construcții, s-a dus în teren două zile la rând, dar așteaptă ca mâine, 1 august, Ionel Pîrvu să se prezinte la sediu cu actele cadastrale și cu autorizația pentru gard. În momentul de față (după-amiaza de 31 iulie) nimeni nu poate spune, oficial, dacă gardul este construit legal și dacă terenul dintre cele două împrejmuiri (probabil în jur de 200 mp) este din domeniul public al municipiului Piatra-Neamț.

”Trebuie să stabilească poliția locală”, a declarat Gabi Muraru, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra-Neamț.

Documentele cadastrale sunt la primărie, noi nu avem de unde să știm dacă gardul este pe domeniul public”, spune Irina Ștefănescu, purtătorul de cuvânt al Poliției locale.

Probabil nici proprietarul nu mai știe sigur unde este limita terenului său. Colonelul Pîrvu le-a spus polițiștilor că nu găsește actele și nici autorizația de construire pentru al doilea gard, dar le caută până mâine.

Cât despre șopronul de peste drum, e cert pe domeniul public și i s-a pus în vedere să-l demoleze. Nu până mâine, că este ocupat să caute actele.

C.M.

2 COMENTARII

  1. Imi aduc aminte că acest domn ne certa ca facem Instituția de râs când el era cercetat de Parchetul Militar in mai multe dosare și nu voia să și recunoască copilul facut cu o vecina a pompierilor.Statul l a obligat sa plătească in final,dar se pare ca lupul isi schimbă părul dar naravul ba.

  2. La ce palat are zici că nu ar fi fost bugetar cinstit o viață. Poate manca mai puțin dar totuși țin minte că mereu a fost așa mai durduliu….Legenda spune că la apariția Politiei Locale, cand l au intrebat de acte acesta s a dezbracat sa le arate ca i operat pe inimă. Domnule colonel,păcat că inima nu se operează si de cinste….ați avea o operație complicată! Multă sănătate, exact câta ati dorit dumneavoastră la foștii colegi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.