Consilierii judeţeni PNL se opun majorării preţului apei

pietricica turism

Consilierii judeţeni PNL anunţă, prin intermediul unor postări pe Facebook, că prețul apei în județul Neamţ va fi majorat cu peste 25% şi că se vor opune acestei decizii. “În ședința de vineri, 26 iulie, a Consiliului Județean ordinea de zi a fost completată cu un proiect de hotărâre care prevede majorarea prețului la apă! Pentru moment decizia a fost amânată, dar potrivit declarațiilor președintelui CJ Neamț Ionel Arsene nu există alte soluții, în afară de majorarea prețului la apă”, se menţionează în postarea consilierului Florin Adrian Hopşa. Liberalul detaliază:

“Dar revenind, potrivit proiectului de hotărâre se propune:

  1. a) modificarea tarifului pentru serviciile de utilitate publică de alimentare cu apă potabilă produsă, transportabilă și distribuită de către Operatorul Regional – Compania Județeană APA SERV S.A, la nivelul de 4,82 lei/mc, exclusiv TVA (de la 3,84 lei/mc ÎN CREȘTERE CU 25,52%)
  2. b) modificarea tarifului pentru serviciile de utilitate publică de canalizare-epurare, prestate de către Operatorul Regional – Compania Județeană APA SERV S.A, la nivelul de 3,80 lei/mc, exclusiv TVA; (de la 3,5 lei/mc, în creștere cu 8,57%)

Ce se arată în expunerea de motive, pentru a justifica majorarea prețului?

  1. a) creșterea semnificativă a costurilor de natură salarială determinată de modificările legislative privind salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată!
  2. b) creșterea cheltuielilor variabile, determinate de majorarea prețului la ENERGIE, clor lichid….
  3. c) creșterea cheltuielilor financiare determinat, în principal, de creșterea cursului valutar!

CONSILIERII JUDEȚENI LIBERALI SE VOR OPUNE ADOPTĂRII ACESTUI PROIECT! DIN cauza incompetenței celor de la PSD crește prețul apei! Da, din cauza lor! Ei sunt cei care s-au lăudat că toate măsurile lor sunt extraordinare și românii, inclusiv nemțenii, vor trăi mai bine!

Să o luăm punctual: când s-a luat decizia de majorare a salariului minim brut, PNL a atras atenția că vor exista consecințe nefaste, care îi vor afecta în mod direct pe români. Uite, că s-a ajuns ca să fie direct afectați nemțenii. Și președintele CJ Neamț Ionel Arsene se dă o victimă, că este sigur că ”toți vor spune că este vina lui Arsene!” Da, este și vina lui Arsene, pentru că face parte din PSD, un partid care a girat aceste măsuri, care le-a propus și implementat. Deci, da! Arsene este vinovat, indirect, de creșterea prețului la apă în Neamț! Tot el spune să nu o jucăm politic, pentru că e vorba de administrație! Și totuși, cum se face că deciziile politice au ajuns să ne afecteze, în mod direct! Așa că declarațiile frumoase nu acoperă diferența de preț!

Majorarea prețului la energie! Guvernul PSD&ALDE anunța, ca o măsură extraordinară, că prețul energiei va scădea! Tot atunci, PNL atrăgea atenția că intervențiile în piață vor afecta în final cetățenii, pentru că costurile vor fi majorate la altele, iar acești bani vor fi luați din buzunarele românilor. Deci DA, din nou PSD&ALDE sunt de vină că prețul apei din Neamț urmează să fie majorat!

Consilierii județeni liberali se vor opune și, totodată, vom încerca să căutăm soluții punctuale pentru ca prețul apei să nu fie majorat! Nu putem tolera furtul din buzunarele nemțenilor!”. (M.N.)

1 COMENTARIU

  1. Ce nesimțire!!!! După ce Leoreanul a impus cel mai mare preț la apă din România, pentru romașcani, acum vrea să devină salvatorul amarastenilor!!!!! RUȘINE!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.