Dacă PSD vrea, Ion Rotaru ar încerca să revină la Primăria Piatra Neamț

pietricica turism
Ion Rotaru depunea jurământul ca primar în fața lui Vlad Marcoci

Aflat în exil voluntar la conducerea Primăriei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru, fostul primar al municipiului Piatra Neamț pare tentat să revină la vechiul loc de muncă de unde a fost scos, după 2 mandate, de Gheorghe Ștefan. O declarație a lui Rotaru în acest sens, pare să fie mai mult un fel de testare a reacției conducerii PSD Neamț, aflată oricum în căutarea unui candidat credibil: ”Totul depinde de ce spune Partidul Social Democrat și electoratul. Nu cred că ar fi o idee rea, însă vreau să văd cum stau cu sănătatea. Recunosc, îmi surâde ideea de a reveni în funcția de primar al municipiul Piatra Neamț. Aș avea de continuat lucrările și proiectele începute în anii din urmă, dar abandonate de predecesorii mei. Oricum, așa cum am declarat și cu alte ocazii, reședința județului Neamț ar fi arătat cu totul altfel față de ceea ce este acum dacă rămâneam în funcție. Eu visam un altfel de oraș, o adevărată perlă a Moldovei și nu cum arată acum”.
De numele lui Ion Rotare se leagă câteva dintre proiectele importante din oraș, cu ar fi cel al Sălii Polivalente, al modernizării ștrandului, în forma inițială, al depozitului ecologic de la Vânători, al cartierului Speranța și a mai multor blocuri ANL.
El a pierdut primăria în 2004, după ce a câștigat a mustață primul tur de scrutin în fața lui Gheorghe Ștefan și a fost învins mult mai clar în turul doi. Din 2008 este primar al comunei Alexandru cel Bun. S-a făcut remarcat în politică candidând din partea PDAR-ului lui Victor Surdu, după care s-a aliniat, de regulă, partidelor aflate la putere. (V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.