Decizie după 3 ani pierduți: se finalizează blocul operator la Spitalul Județean!

pietricica turism
Bloc operator

După trei ani de blocaj inexplicabil, investiția neterminată a blocului chirurgical Nefromed ( denumire pe care a primit-o după ce firma respectivă a donat bani pentru investiție) de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a intrat în atenția celor care au putere de decizie. Pe 22 iulie, a avut loc o întâlnire între reprezentanți ai spitalului, Consiliului Județean Neamț, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, Direcției de Sănătate Publică Neamț, alături de proiectant, unde s-a analizat ce s-a făcut  până în 2016, ce s-a degradat și ce se poate face acum. Concluzia de la final pare să fie că va fi continuată investiția în forma ei inițială, nu se va merge pe schimbarea destinației spațiului. „Rămâne destinația de bloc chirurgical. Nu sunt obiecțiuni de natură să modifice această decizie a noastră și destinația de bloc operator, așa cum a fost gândit inițial. Pasul următor este refacerea proiectului și licitație pentru executarea lucrărilor care mai sunt. A fost și proiectantul la discuții, a rămas să revadă proiectul, pentru ca în funcție de asta să se evalueze nivelul investiției care va urma”, declară dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului.

Acest pas era necesar și în condițiile în care reprezentanții spitalului și cei ai Consiliului Județean au dat asigurări ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la vizita de la Piatra Neamț, din vara anului trecut, că finalizarea blocului operator nu este o chestiune așa de complicată( amănunte aici) .

În condițiile date, probabil că vom asista și la o mică anchetă decisă de cei de la vârful Consiliului Județean Neamț pentru a se/ne lămuri cine se face vinovat de blocarea lucrărilor și care au fost prejudiciile suferite de Consiliul Județean, Ministerul Sănătății și pacienții nemțeni în acest caz.

(C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.