Doi elevi de la “Petru Rareş” au participat la Şcoala de vară “Camp Kennedy”

pietricica turism

Doi elevi ai Colegiului Naţional “Petru Rareş” (CNPR) Piatra Neamţ au participat, la sfârşitul lunii în curs, la Şcoala de vară “Camp Kennedy”, organizată de “American Councils for International Education” și sponsorizată de Ambasada SUA. Ilinca Leşovschi şi Robert Băltog s-au numărat printre cei 25 de participanți atent selecţionaţi din toate zonele țării, precizează conducerea CNPR, într-un comunicat de presă.

“Tabăra a înglobat diverse activități din sfera unor domenii precum responsabilitatea civică, leadership și implicarea în societate. De asemenea, participanții au avut șansa de a vizita importante instituții ale statului și de a intra în contact cu persoane importante care lucrează în cadrul acestora – consilieri prezidențiali, procurori ai DNA, președintele Tribunalului București, președintele Autorității Electorale Permanente, președintele Departamentului de Relații Publice al Ambasadei Statelor Unite. Sesiunile și cursurile s-au desfășurat în cadrul Complexului Cultural Sportiv Studențesc Tei, sub coordonarea membrilor American Councils for International Education, iar speakerii invitați au fost atât avocați, activiști pentru drepturile minorităților sau profesori universitari, cât și ambasadori și delegați ai UNICEF și ONU. Prin această diversitate de perspective, elevii implicați au reușit să-și contureze un spectru de cunoștințe și să descopere o mulțime de oportunități de voluntariat, internshipuri sau implicare activă în societate”, menţionează sursa citată.

“Ce a însemnat pentru mine Camp Kennedy? O revitalizare, un imbold, o șansă pe care sper că voi reuși să o valorific la maximum. Camp Kennedy este genul acela de oportunitate, care te face să realizezi că încă mai este o șansă, că există oameni excepționali, printre care merită să te lupți ca să ajungi și te motivează să devii unul dintre cei care au un cuvânt de spus, indiferent de prejudecăți” – Ilinca Leșovschi.

“A fost o săptămână frumoasă și plină de activități interesante și vizite la instituții ale statului, săptămână în care am avut multe lucruri de învățat. Nu îmi pare rău că am participat și pot spune că sunt bucuros că am cunoscut oameni minunați din toate colțurile țării, cu care sper să mă revăd cât de curând” – Robert Băltog. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: CNPR)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.