Fostă profesoară, căutată pentru înșelăciune, refugiată în Marea Britanie

Miorița Doina Ciocoiu (66 de ani), cu domiciliul în Pângărați, a fost dată în urmărire națională de poliție de la începutul anului 2019, deși se știe unde este. Femeia se află în Marea Britanie din anul 2017, când a mai fost dată în urmărire, în baza unui mandat de executare a pedepsei, pentru înșelăciune. A fost arestată atunci și, ulterior, probabil că a fost pusă în libertate, însă autoritățile din Marea Britanie n-au comunicat absolut nicio informație despre ea.

Miorița Doina Ciocoiu, care a fost profesoară la o școală de prestigiu, a fost condamnată prima oară pe 6 octombrie 2017. Judecătoria Roman a decis să-i aplice o pedeapsă de 2 ani și 9 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și de fals material în înscrisuri oficiale în dauna ”persoanei vătămate Casa de Ajutor Reciproc Moldova IFN, reprezentată legal prin preşedinte Căpitanu Bogdan”. Odată cu ea au fost condamnați, cu suspendare, și doi complici.

În condiţiile art. 397 alin. 1 NCPP respinge, ca lipsită de interes, cererea formulată de persoana vătămată Casa de Ajutor Reciproc Moldova IFN – constituită parte civilă de obligare a inculpaţilor în solidar la plata despăgubirilor civile în sumă de 11.570,96 RON cu titlul de împrumut nerestituit, dobânzi contractuale şi dobânzi penalizatoare”, a mai decis instanța. ”În condiţiile art. 404 alin. 4 lit. g NCPP, cu referire la art. 256 NCPP, desfiinţează înscrisurile falsificate (aflate în original la fila 79 dosar UP), respectiv: – cuponul de pensie cu referinţă la nr. dosar 187421 cu titular Blagovici Cristian Dumitru; – cuponul de pensie cu referinţă la nr. dosar 239296 cu titular Pancu C. Petru; – cuponul de pensie cu referinţă la nr. dosar 231293 cu titular Maxim Ilie; – cuponul de pensie cu referinţă la nr. dosar 258717 cu titular Ciocoiu Mioriţa Doina”.

La sfârșitul anului 2018, tot Judecătoria Roman a mai pronunțat o sentință prin care a condamnat-o pe fosta profesoară la 1 an și 10 luni de închisoare pentru înșelăciune în dauna aceleiași Case de Ajutor Reciproc. Diferă doar partenera de afaceri (de astă dată fiind Sava Maria Cristina, care a fost condamnată cu suspendare), suma și atitudinea instanței vizavi de partea păgubită.

Admite acţiunea civilă formulată de persoana vătămată CAR MOLDOVA IFN şi, în consecinţă, obligă în solidar inculpatele Sava Maria Cristina şi Ciocoiu Mioriţa Doina să îi plătească acesteia suma de 14.280,64 lei reprezentând prejudiciul material cauzat.  (…) Desfiinţează înscrisurile falsificate, respectiv: – cupon de pensie aferent lunii aprilie 2013 pe numele numitului Amarinei Vasile (aflat în original la fila 47 din dosarul de urmărire penală); – cupon de pensie aferent lunii aprilie 2013 pe numele numitului Duţă Florin (aflat în original la fila 48 din dosarul de urmărire penală); – cupon de pensie aferent lunii aprilie 2013 pe numele numitului Baluş Ion (aflat în original la fila 49 din dosarul de urmărire penală); – cupon de pensie aferent lunii aprilie 2013 pe numele numitului Miron Romulus (aflat în original la fila 50 din dosarul de urmărire penală)”. (C.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.