LIGA A III-A CSM Ceahlăul Piatra Neamț şi Ozana Târgu Neamţ, start într-un sezon dificil

CSM Ceahlăul Piatra Neamţ şi nou-promovata Ozana Târgu Neamţ au demarat luni, 15 iulie, startul pregătirilor pentru noua ediţie de campionat, care se anunţă extrem de dificilă. Deşi Federaţia Română de Fotbal nu a făcut publică distribuţia echipelor pentru sezonul 2019-2020, este de aşteptat ca ambele formaţii nemţene să facă parte din Seria I. Se prefigurează astfel o competiţie dificilă, în care vor fi confruntări cu adversari bine pregătiţi, atât din punct de vedere sportiv, cât şi financiar: Bucovina Rădăuţi, Suporter Club Oţelul Galaţi, Ştiinţa Miroslava, Foresta Suceava, CSM Focşani sau proaspăt retrogradata Aerostar Bacău.

* CSM Ceahlăul – 4 noutăţi la reunire

CSM Ceahlăul Piatra Neamț s-a reunit într-o formulă relativ restrânsă: doar 17 jucători, dintre care 4 portari. Trebuie totuşi remarcat faptul că 3 dintre jucătorii definitorii în obţinerea unor rezultate pozitive în sezonul trecut – Barna, Pîntea şi Copoţ-Barb – au fost prezenţi la startul pregătirilor şi vor rămâne la echipa din Piatra Neamţ. Noutăţile de la primul antrenament au fost doar 4, câte două la nivelul conducerii tehnice şi al lotului de jucători.

Pietrenii au mai adus un preparator fizic, pe italianul Danielle Nervi. El este în vârstă de 56 de ani şi a activat, până de curând, la formaţia Kukesi, care a încheiat prima ligă din Albania în postura de vicecampioană. Danielle Nervi va colabora cu Cristian Naciu, preparator fizic la CSM Ceahlăul Piatra Neamţ şi în sezonul trecut. A doua noutate din cadrul staff-ului tehnic este antrenorul cu portarii, Alin Dincă. El are 39 de ani și a lucrat ultima oară în Arabia Saudită, la echipa pregătită de Liviu Ciobotariu, Al-Ta’ee. Alin Dincă l-a înlocuit pe Florin Anton, care a ales să-şi continue cariera la Aerostar Bacău. Conducerea CSM Ceahlăul Piatra Neamţ mai anunţă că, în cursul acestei săptămâni, va sosi la echipă şi un antrenor secund.
Şi la nivelul lotului, la reunirea de luni, s-au consemnat două noutăţi. Este vorba de portarul Iulian Moldoveanu, în vârstă de 20 de ani, ultima dată la Dacia Unirea Brăila, și de Alin Bărîcă, în vârstă de 20 de ani, mijlocaș central defensiv sau fundaș central, venit de la formaţia Cetate Deva.

* ”Va fi un campionat mai tare”

”Cred că va fi un campionat mai tare decât cel din sezonul trecut. Vom avea în seria noastră cluburi puternice din punct de vedere financiar. Jumătate dintre echipe vor fi foarte bune și bune. Asta simt după primul an al nostru în acest eșalon. Sunt echipe cu experiență în Liga a III-a, nu cu joc spectaculos, dar care au jucat la rezultat și și-au atins obiectivele”, a declarat antrenorul principal Gabriel Rădulescu, pentru pagina oficială de Facebook a grupării pietrene.

CSM Ceahlăul Piatra Neamţ are stabilite 3 meciuri amicale: 27 iulie, cu Șomuz Fălticeni; 7 august, cu Bucovina Rădăuți şi 10 august, cu AFC Odorheiu Secuiesc.

* Ozana – 3 noutăţi, plus juniori de la Iaşi

Ozana Târgu Neamţ s-a reunit tot luni, 15 iulie, dar după-amiază, la stadionul ”Cetatea”. Prima remarcă este că nu s-au produs modificări în privinţa conducerii tehnice, care va fi asigurată tot de Daniel Zavate şi Florin Dăscălescu. De asemenea, majoritatea jucătorilor care au contribuit la obţinerea promovării s-au prezentat la convocarea de luni, unii dintre ei chiar în cârje, cum a fost cazul portarului Dragoş Iftimie.

Nu au lipsit nici noutăţile. Alături de Andu Moisi, fost la Bradu Borca, a cărui sosire la gruparea târgnemţeană fusese anunţată cu câteva zile înainte, s-au aflat şi Andrei Apostol, fost la CSM Paşcani şi Răzvan Gorovei, fost la Ştiinţa Miroslava.

* ”Am început o nouă etapă la Târgu Neamţ”

”Ne-am întâlnit într-un efectiv lărgit, cu mulţi juniori de la Politehnica Iaşi, veniţi să îi vedem, cu echipa veche, aproximativ toţi jucătorii au răspuns prezent. Acum vom vedea câţi vor rezista la programul de pregătire. Dacă vor trece acest test al pregătirii nu avem de ce să nu îi păstrăm în lot. Avem şi 3 jucători noi: Andu Moisi, care anul trecut a fost la Borca, Andrei Apostol, care a fost la CSM Paşcani şi la CSM Ceahlăul şi Răzvan Gorovei, care a fost la Ştiinţa Miroslava. Mai aşteptăm câţiva jucători, chiar şi doi străini. Va fi ceva mai greu cu vizele lor, dar sperăm ca, în cel mult două săptămâni, să clarificăm situaţia lotului. Dacă vor mai fi una-două completări, va fi foarte bine, dacă nu, aceştia suntem, cu aceştia defilăm”, a precizat Daniel Zavate, antrenorul Ozanei Târgu Neamţ.

”Am început o nouă etapă la Târgu Neamţ. După un an dificil, am reuşit să readucem fotbalul târgnemţean la nivelul Ligii a III-a. Cred că le-am făcut o bucurie tuturor suporterilor noştri şi tuturor locuitorilor oraşului Târgu Neamţ. De luni, 15 iulie, echipa a început pregătirea centralizată. Avem unele noutăţi în lot, în comparaţie cu echipa din sezonul trecut. Am început o colaborare şi cu formaţia de Liga I Politehnica Iaşi. Ne-au trimis 7 juniori, pe care îi vom vedea ce pot în perioada ce urmează. Vom ţine legătura cu cei de la Iaşi şi vom vedea care dintre cei 7 vor continua la noi şi de luna viitoare”, a menţionat Victor-Andrei Isache, preşedintele Ozanei Târgu Neamţ.

Jucătorii Ozanei Târgu Neamţ au programate două meciuri amicale, pe 28 şi 31 iulie, ambele împotriva formaţiei Unirea Slobozia. Prima partidă va avea loc la Târgu Neamţ, iar a doua la Piatra Neamţ. Turul Ligii a III-a va debuta pe 24 august şi se va încheia pe 30 noiembrie. Returul se va disputa în intervalul 7 martie-30 mai 2020. (M. CONSTANTINESCU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *