Panourile acustice, cea mai originala idee de decor pentru apartamentul sau casa ta

Tocmai ti-ai construit o casa sau ti-ai cumparat ori renovat apartamentul? Peretii sunt de un alb impecabil, mobila este la locul ei, insa tot simti ca lipseste ceva? In ultimul timp, este la moda stilul minimalist, care presupune sa nu incarci inutil incaperile si sa maresti pe cat posibil spatiul aparent. Asta inseamna sa inlocuiesti perdelele, covoarele si paturile matrimoniale cu jaluzele, parchet si canapele extensibile, dar si sa lasi peretii cat mai liberi, fara tablouri de mari dimensiuni.

Totusi, fiindca o casa fara cateva obiecte de decor poate parea nelocuita sau trista, avem pentru tine o solutie extrem de originala, la care cu siguranta nu te-ai gandit pana acum. Este vorba despre ornarea peretilor cu panouri acustice. La prima vedere, poate nu realizezi de ce aceasta ar putea fi o idee buna, insa citind articolul in continuare cu siguranta ne vei da dreptate.

Panourile acustice reprezinta un concept relativ nou pe piata din Romania, acestea fiind folosite pentru oprirea reflexiei sunetelor. Ele nu trebuie confundate cu cele fonoabsorbante, al caror rol este sa stopeze trecerea sunetelor dintr-o camera intr-alta. In schimb, panourile asigura cea mai buna calitate si claritate a sunetului in camera in care sunt utilizate. Tocmai din acest motiv, se folosesc in receptii, sedii de banci, cinematografe, teatre, sali de sedinte si alte locuri in care ecoul sau reverberatiile pot fi deranjante.

Totusi, pe langa rolul functional, panourile acustice au si un important rol decorativ. Acestea vin in numeroase forme si culori, motiv pentru care sunt ideale pentru decorarea peretilor. De altfel, multi dintre cei care aleg sa le achizitioneze nu sunt interesati de proprietatile lor tehnice, ci doar de aspect. Alberta Casa, magazinul tau de mobila din lemn masiv si canapele extensibile de inalta calitate, a introdus de curand in oferta sa si panouri acustice.

La Alberta Casa, gasesti numeroase modele de panouri acustice, in diverse forme, culori si modele. In functie de aspectul locuintei tale si de piesele de mobilier din incapere, poti opta pentru una dintre urmatoarele variante si combinatii:

– panouri sub forma de patrate gri si romburi olive;

– patrate in diverse nuante de rosu, care se imbina astfel incat rezultatul sa fie unul tridimensional (aspect de cuburi);

– patrate gri si albastre si paralelograme in aceleasi nuante;

– patrate gri si bej si paralelograme in aceleasi nuante;

– cercuri bleumarin, albastre si bleu, in degrade;

– patrate in diverse nuante de rosu si gri, care se imbina astfel incat rezultatul sa fie unul tridimensional (aspect de cuburi).

Panourile acustice sunt foarte usor de montat si se imbina in ce mod vrei tu, motiv pentru care iti vei putea construi propriul model, pe care il vei putea amplasa oriunde in casa. Imagineaza-ti mirarea si admiratia cu care musafirii vor privi “opera de arta” de pe perete, intrebandu-te cum ti-a venit ideea si de unde ai achizitionat panourile! Si nu uita: niciodata nu te teme sa iesi din tipare si sa fii original!

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.