Şefia Policlinicii Piatra Neamţ a fost câştigată la Tribunalul Bucureşti

Fosta coordonatoare a Policlinicii Piatra Neamț, Angela Gherasim, a câștigat procesul deschis împotriva Spitalului Județean de Urgențe (SJU) Neamț. Tribunalul București i-a dat dreptate și judecătorii au decis să anuleze decizia conducerii spitalului, prin care, în luna februarie, Angela Gherasim a fost demisă. Instanța a dispus ca aceasta să fie repusă în funcția de coordonator al policlinicii și să primească salariul funcției și restul drepturilor cuvenite începând cu ziua demiterii, 11 februarie 2019, și până la data plății sumelor, cu tot cu dobânzi. Spitalul este obligat, prin sentința instanței, să-i plătească Angelei Gherasim și onorariul avocatului care a reprezentant-o la proces.

“Admite în parte acţiunea. Anulează decizia nr. 82/07.02.2019 emisă de pârât şi actului adiţional la contractul individual de muncă nr. 4555/01.04.1996, încheiat de pârât la data de 12.02.2019. Repune părţile în situaţia anterioară, în sensul că dispune reintegrarea reclamantei în funcţia de asistent medical coordonator AIS. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a unei despăgubiri egală cu drepturile salariale aferente funcţiei de asistent medical coordonator AIS, prevăzute in contractul individual de muncă, modificat prin acte adiţionale, precum şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat conform contractului colectiv de muncă și celorlalte acte colective și reglementări legale, de la data de 11.02.2019 şi până la efectiva reintegrare, sume actualizate in funcţie de rata inflaţiei, precum şi la plata dobânzii legale, aferente acestor despăgubiri, calculată de la data de 11.02.2019 până la data plății efective. Respinge cererea formulată de reclamantă privind obligarea pârâtului la plata daunelor morale, ca neîntemeiată. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în cuantum de 6545 lei, constând în onorariu de avocat”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Această sentință, pronunțată pe 24 iulie, de prima instanță care a judecat cauza, nu este definitivă. Există o perioadă de 10 zile în care ambele părți din acest conflict de muncă pot ataca cu apel. Angela Gherasim a fost demisă în februarie 2019, în timpul protestelor salariale. Lider al sindicatului Sanitas din spital (sindicat afliliat la federația Hipocrat) și psiholog în policlinică, Angela Gherasim susține că i s-au adus acuzații de instigare la proteste. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *