Senatorul Eugen Țapu: ”PSD,care nu a ezitat să elibereze violatori, criminali și tâlhari, este principalul vinovat pentru lipsa de siguranță!”

Bâlbe, minciuni, haos, degringoladă, incompetență și pasarea responsabilității caracterizează cel mai bine modul de acțiune al instituțiilor statului, în tragedia de la Caracal. O țară întreagă este înmărmurită de ineficiența celor care ar trebui să asigure siguranța cetățenilor.

Sistemul este putred și ineficient, din cauza populării cu tot felul de indivizi care s-au făcut remarcați prin numărul de afișe lipite în campaniile electorale sau prin contribuțiile oferite partidului. Fii, verișori, cumetri, cumnați, și amante au fost numiți în posturi calde, bine plătite, în vreme ce adevărații profesioniști fie au fost îndepărtați, fie li s-a luat puterea de decizie. Astăzi, românii nu mai știu în cine să mai aibă încredere.

Pusă în fața faptului împlinit, cu un ministru de interne demisionar după doar șase zile de la instalarea în funcție, premierul Viorica Dăncilă promite reforme. Dar uită să le spună românilor că PSD este principalul vinovat pentru degringolada din sistem. Pentru lipsa de siguranță. Pentru că PSD a fost interesat doar cum să le scape pielea corupților, în frunte cu Liviu Dragnea. Același PSD care le-a cerut scuze pușcăriașilor, și care nu a ezitat să elibereze violatori, criminali și tâlhari.

Românii s-au săturat de ineficiență și amatorism, nu mai au nevoie de declarații și promisiuni. Vor să se simtă în siguranță, să știe că sunt apărați de instituțiile statului. Scuzele și promisiunile nu țin loc de eficiență, într-un stat membru al Uniunii Europene, organism care a atras de nenumărate ori atenția că țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită. România are nevoie să fie guvernată responsabil, prin legi clare, transparente, adoptate de Parlament și nu prin Ordonanțe de Urgență, emise noaptea, pe furiș.

Nu, nu este suficient ca premierul Viorica Dăncilă să mimeze grija publică și falsa empatie. Reformarea sistemului nu se face prin declarații și promisiuni rostite cu voce stinsă, în fața camerelor de luat vederi. Nu se face prin scuze adresate de călău familiilor victimelor. Nu se face cu aceeași oameni numiți de PSD în posturi cheie, pe orice alte criterii în afară de cel al competenței.

Este nevoie ca premierul Viorica Dăncilă să treacă de la faza declarațiilor la acțiuni concrete. Sau să plece. Altfel, cazuri precum cel de la Caracal se vor mai repeta, iar premierul va apărea din nou la televizor, cu voce stinsă, mimând îngrijorarea.

Eugen Țapu Nazare,

Senator PNL Neamț

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *