Un elev din Târgu Neamț a dat în judecată  Inspectoratul Școlar și Comisia de Bacalaureat

Robert Constantin Andrușcă, elev eliminat din Bacalaureat în timpul examenului la matematică, pe motiv că a uitat un telefon la purtător, a dat în judecată Inspectoratul Școlar Neamț, Comisia județeană de Bacalaureat și pe  cea de la nivelul centrului de examen. El solicită instanței de la Neamț suspendarea actului administrativ prin care a fost eliminat din examen, considerând probabil că nu se poate vorbi despre o  fraudă. Tânărul, elev al Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” a susținut probele scrise la centrul de examen organizat la Liceul „Vasile Conta” din Târgu Neamț și acum contestă măsura luată împotriva sa.

Președinta comisiei de examen la la Vasile Conta, prof. Doina Georgeta Gheorghiu ne-a declarat că în acest caz s-a respectat metodologia și s-au luat toate declarațiile la acel moment. Conform metodologiei cunoscute, elevii nu au voie în sălile de examen cu nici un fel de cărți, foi, dispozitive și accesorii care să le permită să copieze sau se inspire. „S-au luat declarații atunci și de la asistenții din sala de examen, dar și de la acest candidat în care el a recunoscut, a dat declarație și mama lui. Legea este foarte clară în astfel de cazuri, i-am prezentat legea, nu mai poate participa la două sesiuni de bacalaureat. Noi am aplicat ce spune legea”.

Elena Laiu, inspectorul școlar general nu știa că Inspectoratul Școlar a fost chemat în judecată, dar a ținut și ea să precizeze că regulamentul de organizare al este extrem de clar.

Elevul speră ca instanța să-i dea dreptul să reia examenul în toamnă sau măcar să-i permită să-l dea în anul următor.

(C.I.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.