PNL a început campania pentru prezidențiale – atacuri dure la președintele Consiliului Județean

Într-o conferință de presă de început de weekend, deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, senatorul Eugen Țapu-Nazare, și consilierul municipal Mihai și-au exersat trasul la ținte fixe: Ionel Arsene și Partidul Social Democrat.

Tirul a fost deschis de Mihai Obreja, care a vorbit despre programul de guvernare al PSD, capitolul educație, raportat la insuccesele din acest an școlar în privința rezultatelor școlare, la construcții de noi grădinițe și școli și, în general, la modul cum e gestionat subiectul în plan național și local. Concluzia a fost că ”nu s-a construit nicio grădiniță, nicio școală” și că procesul instructiv-educativ nu este centrat pe elev.

Eugen Țapu a făcut inventarul drumurilor județene, despre care spune că, în mare măsură, sunt ”într-o stare deplorabilă”, într-o stare bună sunt cele pe care nu s-a intervenit în actualul mandat. Evident, s-a bătut monedă pe drumul care leagă primăria Alexandru cel Bun de sanatoriul Bisericani, ”care este, practic, compromis, o ia la vale, asfaltul se decopertează” și unde, bănuiește senatorul, având în vedere prețul foarte mare al lucrării, de 12,5 milioane lei pentru vreo 5 km, ar fi trebuit să se facă consolidări de maluri. Eugen Țapu a făcut și o analiză a comunicatelor emise de președintele Ionel Arsene pe acest subiect, concluzia sa fiind că acesta ”își recunoaște propria incompetență”. Ca lucrurile să fie și mai clare, senatorul PNL a trecut puțin prin subiectul sănătate: ”La sănătate este dezastru. La Spitalul județean cu greu personalul își poate desfășura activitatea din cauza condițiilor de lucru, mâncarea pentru pacienți este execrabilă”, după care a stabilit tema viitoare conferințe de presă exact pe acest subiect.

Mugur Cozmanciuc a trecut fugitiv pe drumul de la Bisericani – ”E important să știm dacă a existat studiu geo și dacă a fost respectat proiectul” -, a poposit un pic mai mult pe subiectul Cheile Bicazului – ”PNL se pune la dispoziție în susținerea demersurilor legale” – și a anunțat că partidul îl flanchează pe Klaus Iohannis la prezidențiale. Și că, în curând, va fi anunțat staff-ul județean de campanie, care va avea ca țintă câștigarea alegerilor prezidențiale în județ. (V.B.)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.