Bune practici în administrația publică: toți șefii CJ s-au dus în Moldova pentru a semna un acord de cooperare

Aflăm, cu emoție, de pe pagina de comunicare publică a Consiliului Județean Neamț, care este contul de facebook al președintelui Ionel Arsene, că în ziua de 31 iulie Consiliului Județean Neamț n-a avut șefi.  Și că totuși a funcționat, ceea ce înseamnă că se poate și așa, doar cu secretar, secretare și funcționari, fără demnitari. După cum se vede în fotografiile atașate, atât președintele, cât și cei doi vicepreședinți, Ion Asaftei și Laurențiu Dulamă, au participat, într-o armonie demnă de consemnat în anale, după reintegrarea ultimului, la un eveniment de importanță strategică, economică și, mai ales, spirituală. ”Am semnat astăzi în Republica Moldova un Acord de cooperare cu frații noștri din Raionul Hîncești”, a scris președintele despre evenimentul  care i-a creat o stare specială. ”Avem un parteneriat strategic încheiat la nivel guvernamental care ne permite să creăm și la nivel local legături strânse. Este ceea ce am demarat azi, între județul Neamț și Raionul Hîncești. Sunt extrem de bucuros! Consiliul Județean reprezintă comunitatea cu tot ce înseamnă ea, nu doar infrastructură. Trebuie să avem grijă și de patrimoniu, de istorie și de spirit! Tocmai de aceea, menținerea legăturilor cu Basarabia înseamnă, pentru mine, o datorie de spirit”.

Domeniile în care Ionel Arsene promite că va avea schimburi de bune practici cu Anatolie Chetrar sunt tocmai cele care au cele mai mari probleme în județul Neamț: administrație publică și dezvoltare locală, economie, cultură, tineret, sport, educație, turism, accesare de fonduri europene, protecția mediului și transport.

Suprafaţa raionului Hîncești este de 1472,1 km2 , ceea ce constituie 4,6% din teritoriul Republicii Moldova, dintre care teritoriul intravilan al oraşului Hînceşti în limitele existente ocupă o arie de 913,02 ha. Județul Neamț are o suprafață de 5897 km2 și măcar din acest punct de vedere era firesc să avem 3 reprezentanți la semnarea acordului, plus ceva consilieri județeni atrași de colaborarări peste Prut. Cât despre bunele practici, probabil că doar nivelul spiritual are toate compatibilitățile necesare și suficiente pentru o rapidă și corectă implementare, dacă excludem tradiționala ospitalitate a fraților moldoveni.

V.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.