Top 3 focare din fonta pentru seminee pe lemne

pietricica turism

Inainte de construirea unui semineu lemne este normal ca un client sa se gandeasca la ce tip de materiale sunt cele mai potrivite pentru proiectul lor si care ar fi varianta ideala in ceea ce priveste alegerea focarului de semineu, care focar poate fi incadrat ca “best-seller”?

in aceasta privinta, ne-am propus sa gandim un top care sa cuprinda cele mai potrivite focare impartindu-le pe categorii in care am comparat ”mere cu mere”, adica produse din aceeasi categorie, deoarece gama este mult prea variata iar materialele din care acestea sunt fabricate sunt total diferite.

Asadar, pentru o analiza corecta, focarele trebuie privite in functie de categoria din care fac parte si pentru ca una dintre cele mai cautate game de focare seminee din Romania este cea reprezentata de focarele din fonta, in randurile de mai jos ne vom limita sa va prezentam un top 3 al acestora, produse disponibile si in oferta celor de la Alego.ro, astfel:

Focarul Z160

Este un model care a urcat repede in varful preferintelor clientilor datorita raportului bun calitate/pret/putere pe care acesta il ofera. Meseriasii il recomanda ca fiind robust, dezvoltand o putere de 16KW permitandu-i  si toate acestea la un pret accesbil. In plus, are avantajul de a obtine caldura maxima datorita lamelelor radiante din fonta amplasate in cantitate foarte mare pe toti peretii exteriori ai focarului.

Modelul OH180

Pe locul 2 in preferintele clientilor se afla acest model de focar ce si-a castigat simpatia in primul rand prin puterea nominala mare pe care o poate dezvolta (18 Kw, cu posibilitate de a ajunge la 23 kw), a randamentului crescut (79%), cat si deschiderea generoasa de circa 74 cm (o deschidere mare pentru un focar de fonta). Atat calitatea, cat si cantitatea fontei (166 kg) asigura o durata mare de viata. Acest focar are un aspect placut si poate fi utilizat pentru realizarea oricarui tip de semineu – in stil clasic, rustic, contemporan sau modern si gratie puterii superioare generate este ideal pentru construirea unui ansamblu de semineu tip centrala potrivit sa incalzeasca intrega locuinta le fel de eficient precum o centrala clasica pe gaz.

Focarul Heltau

Remarcandu-se prin eleganta si modernsim, in acelasi timp, modelul Heltau inchide topul nostru fiind o varianta cu sticla cu 2 laturi (fata + stanga sau dreapta). Este preferat in mod special pentru pretul foarte competitiv pe care il are si aspectul modern pe care il va oferi constructiei semineului in varianta finala. Acesta beneficiaza de o ardere completa a particulelor de combustibil, datorita deflectorului de fonta amplasat in conul focarului ce are rolul de a extinde traseul fumului spre evacuare.

Nu o sa incheiem aceasta pledoarie pentru solutii de calitate, fara sa precizam ca, datorita faptului ca toate cele 3 modele enumerate mai sus sunt construite din fonta de calitate si materiale premium, va conduce automat la performante net superioare in comparatie cu un model de focar din fonta standard, contribuind din plin la:

–  un consum mai redus de lemne;

–  reziduuri de cenusa mai putine;

–  limitarea pierderilor de caldura si astfel, economia de bani;

–  depuneri mai mici de murdarie pe sticla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.