Cercetarea disciplinară a lui Paul Tablan a ”murit” în termenul legal

pietricica turism

După controale complexe, care au analizat activitatea IPJ Neamț până la nivel de detaliu (foi de parcurs, convocatoare de ședință – dacă sunt semnate de toată lumea-, pontajul dresorilor de câini și alte asemenea chestiuni vitale pentru bunul mers al instituției) Ministerul Afacerilor Interne, aflat la acea vreme sub conducerea doamnei Carmen Dan a dispus măsuri. Pentru toate neregulile, ”încălcările atribuțiilor funcției deținute sau nerespectarea prevederilor legale în exercitarea sarcinilor profesionale”, cum ni s-a comunicat la vremea respectivă de la Serviciul de presă al MAI, vinovatul de serviciu a fost comisarul șef Paul Tablan, șeful IPJ Neamț. Lui i s-au reținut nu mai puțin de 22 de abateri și i s-au deschis alte două cercetări disciplinare după bătaia de stradă dintre țiganii de la Târgu Neamț, dintre care una pentru că a vorbit cu șefii sindicatului să-l apere pe polițistul Ovidiu Busuioc. Asta în vreme ce șeful Poliției Târgu Neamț, în ”curtea” căruia a avut loc scandalul, a fost atenționat și promovat adjunct.

Rând pe rând, toți ceilalți ofițeri care au intrat în atenția Corpului de control al ministrului au primit atenționări sau avertismente, confirmând pariurile care se făceau de la început prin inspectorat, și anume că ținta este Paul Tablan. Procedura și-a urmat cursul, inspectorul șef a fost chemat la București, în fața ofițerilor din MAI, delegați cu cercetarea sa, dar nu s-a mai ajuns la capitolul sancțiuni, pentru că cercetarea s-a întins dincolo de termenul regulamentar de un an și a murit de la sine. La fel s-a întâmplat și cu celelalte două cercetări disciplinare, iar ca o culmea a ironiei polițistul Busuioc, care urma să fie pus la zid pentru că n-a acționat simultan din mai multe puncte, el fiind deosebit de singur în mijlocul țiganilor, a fost premiat de aceeași doamnă Carmen Dan, de ziua Ministerului Afacerilor Interne.

Putem conchide, așadar, că munca echipei de control trimise cu scop clar la Piatra-Neamț, nu și-a atins obiectivul. De data asta. Dar va fi interesant de observat când va apărea următorul control ”tematic” la Inspectoratul Județean de Poliției Neamț.

C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.