Consilierii liberali cer repartizarea fondului la dispoziția Consiliului Județean către primării- Neamț, singurul județ unde nu s-a întâmplat asta!

Cei 14 consilieri județeni ai PNL au venit cu un proiect de hotărâre suplimentar în ședința de astăzi, 27 august a Consiliului Județean Neamț. El se referă la ”Aprobarea repartizării pe unitățile administrativ-teritoriale din județul Neamț a sumei de 28.492 mii lei, reprezentând Fondul la dispoziția Consiliului Județean pe anul 2019”.

Interesant este referatul semnat de Florin Hopșa, liderul de grup, care dă detalii despre sumă și pentru ce trebuie repartizată:  ”Suma corespunzătoare cotei de 7,5% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2019 se repartizează în mod egal județelor, în limita sumei de 28.492 mii lei, reprezentând fond la dispoziția consiliului  județean. În cadrul fiecărui județ fondul la dispoziția consiliului județean se repartizează integral în anul 2019 comunelor, orașelor și municipiilor, prin hotărârea consiliului județean, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuieli de funcționare….

Elementul de noutate din document este dat de următoarea afirmație:” Consiliul Județean este singurul consiliu județean care nu a realizat repartizarea sumelor mai sus menționate iar nevoia localităților pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură și pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare este foarte mare”.

Consilierii liberali au propus și sumele care să fie repartizare fiecărei primării, așa cum se vede în tabelul de mai jos. Rămâne de văzut dacă proiectul va trece de votul consilierilor. Dacă se va întâmpla acest lucru, pe lângă că primarii vor primi niște bani, va fi și o lovitură de imagine pentru PNL. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *