Consiliul Local Târgu Neamț convins de Vlad Angheluță să accepte creșterea prețului la apă

Ședința Consiliului Local Târgu Neamț de miercuri, 31 iulie, a avut o miză importantă, creșterea prețului la apă cerută de Apa Serv și pentru care Consiliul trebuia să dea un mandat reprezentantului său din ADI Aqua Neamț, locul unde se votează dacă vom avea sau nu un preț mai mare. Cel care a avut ingrata sarcină de a prezenta argumente în sensul măririi a fost chiar directorul Apa Serv, Vlad Angheluță, locuitor al orașului Târgu Neamț.

Deci, de ce va crește prețul apei cu 25% per total și pe componente cu 1 leu la apa potabilă iar la canal cu 30 de bani, prețuri fără TVA? „Astăzi am prezentat influențele în cost ale tuturor cheltuielilor care s-au modificat în cursul anului respectiv și am expus motivele pentru care am cerut aceste prețuri. Motivul creșterii prețului este în primul rând creșterea redevenței, investițiile care s-au predat către UAT-uri și care, în continuare, vor avea creșteri în preț. Redevența are cea mai mare influență în preț, apoi cheltuiala cu munca și apoi faptul că a crescut salariul minim pe economie. Dar mai sunt și cheltuielile cu materialele tehnologice. Vor mai fi majorări la prețul apei. Suntem pe locul patru în țară, ca și preț la apă. Mereu am fost în top 10. Apa de la Neamț este de foarte bună calitate, pentru că are surse foarte bun de apă. Beți un pahar de apă de la un robinet de la Iași și veți vedea diferența”.

În ședință votul s-a tranșat politic. Chiar dacă o fac împotriva interesului electoral, consilierii PSD au votat acordarea unui mandat pentru mărirea prețului, cei 5 de la PNL împotrivă, după cum era de așteptat.

Urmat un război al declarațiilor politice.

Consilier local PSD, Ana Acsintoae, PSD:„Dacă în presă e va menționa că în ședința de astăzi, consilierii locali PSD au votat pentru majorarea prețului, iar grupul PNL a votat împotrivă, aș vrea să menționez că votul nostru, al celor de la PSD a venit în urma discuțiilor pe comisii, s-a ținut cont de prezența domnului Vad Angheluță, care a expus argumentat motivele majorării prețului la apă. Creșterea prețului este impus de creditele luate și achitate. Indiferent chiar dacă am fi spus nu, prețul s-ar fi majorat. Noi doar am luat act”.

Maria Vrânceanu, PNL: „Ați fi putut face această precizare și la creșterea prețului la gunoi, că tot în această manieră s-a votat. Cetățenii vor evalua corect votul de astăzi”, a contracarat Maria Vrânceanu de la PNL. (M.N.)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *