Cum a ratat Drupo 800.000 de lei numerar

Unul din proiectele care au picat cu brio în plenul Consiliului Județean Neamț pe 27 august este cel privind acordarea unui ajutor individual de minimis în favoarea societății Drupo Neamț. Ideea a aparținut chiar celor de la Drupo, care, pe 3 mai anul acesta, au solicitat ”autorității tutelare” care este CJ Neamț, să facă demersurile necesare pentru a da ajutorul de minimis firmei județene de drumuri (și poduri). N-au cerut mult: doar 168.000 de euro, adică fix 800.100 lei la cursul din mai. Drupo a anunțat că intenționează să folosească toți banii pentru a-și cumpăra mașini și utilaje și pentru a face reparații și îmbunătățiri la stațiile de sortare agregate și producere mixturi asfaltice.

CJ a fost de acord, a obținut avizul Consiliului Concurenței, a anunțat, regulamentar, Prefectura, n-a anunțat, tot regulamentar, Comisia Europeană, și a dus decizia în plen, unde, cum spuneam, i-a convins doar pe cei de la PSD, ALDE și o parte PMP, adică 16 consilieri, în vreme ce pe alți 15, de la PNL și cealaltă parte a PMP, nu. Proiectul a fost respins și, până la o ulterioară negociere pe seama asta, CJ rămâne fără 320.040 acțiuni (la 2,5 lei bucata), pe care le-ar fi primit în schimbul aportului în numerar.

Iar Drupo rămâne cu problemele expuse în procedura de acordare a ajutorului: ”SC Drupo Neamț SA se confruntă cu probleme mari privind insuficiența surselor de finanțare pentru înlocuirea activelor cu durata de exploatare mult depășită, ceea ce conduce la scăderea eficienței operaționale a acestei societăți”.

Județul Neamț, prin Consiliul Județean Neamț, este unicul acționar al SC Drupo Neamț SA și un eventual ajutor financiar ar contribui la o creștere a rentabilității societății. Prin achiziționarea de noi utilaje, mașini și instalații, se modernizează baza tehnică a societății, fapt ce contribuie la realizarea de lucrări de calitate superioară, cu un termen de garanție mai mare”, preciza aceeași procedură. Numai că n-a fost să fie. Poate data viitoare… (D.O.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *