Dan Barna și deputatul Iulian Bulai la pas prin Piatra Neamț, pentru strâns semnături

Dan Barna, candidatul la prezidențiale al Alianței 2020 USR-PLUS, a venit joi, 22 august, la Piatra Neamț, pentru a susține personal campania de strângere de semnături în favoarea sa, din județul Neamț. În conferința de presă organizată înainte de a porni la pas prin municipiul Piatra Neamț, însoțit de deputatul USR de Neamț Iulian Bulai, Dan Barna a explicat de ce alianța a început campania în Moldova și de ce dorește președinția țării.

Dincolo de rezultatele obținute în Neamț la alegerile europarlamentare din luna mai, care a urcat alianța pe locul doi în opțiunile electoratului nemțean, Dan Barna spune că alianța este răspunsul la nevoia disperată de schimbare a românilor: ”E o bucurie să fiu din nou aici în Neamț, pentru că și aici, ca în toate celelalte județe din Moldova, spiritul civic se simte foarte activ. Rezultatele la alegerile europarlamentare pentru Alianța USR-PLUS, formată din partide noi, dar care vin pe valul acesta de încredere și de nevoie de schimbare din România, ne arată că și în județ spiritul civic este activ și că oamenii au înțeles că România are disperată nevoie de schimbare. Sunt în campania de strângere a celor 200.000 de semnături și am început cu Moldova deloc întâmplător. Pentru că Moldova este regiunea României care a rămas izolată de restul României, nu doar de Europa. Iar efectul cel mai dureros este depopularea masivă. Din datele pe care le am chiar de la municipiu, am văzut că, în ultimii ani, aproape o treime din populație a plecat, erau undeva la 120-130.000 de cetățeni și a ajuns undeva la 80.000 de locuitori, o cifră foarte dureroasă, care rezonează cu faptul că jumătate din tinerii de liceu din România își văd viitorul în afara țării. Or, lucrul acesta nu mai poate să continue, acești indicatori arată că, în 5-10 ani, România riscă să devină doar o gară de schimbat locomotive între Vest și Est. Lucrul acesta nu putem să-l permitem, de asta s-a născut Alianța USR-PLUS, pentru că România are nevoie de o schimbare majoră, care merge până jos”.

Dan Barna a dat județul Neamț ca exemplu de zonă în care se văd efectele corupției și politizării funcțiilor publice și a argumentat modul în care alianța speră să câștige alegerile prezidențiale și apoi să guverneze ”cu o generație de oameni politici competenți și onești pe care îi propune”. Candidatul la președinție a mai spus că doar Alianța USR-PLUS este opțiunea la iminentul blocaj al statului: ”Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni și la Caracal, și în sistemul medical, și în diverse sectoare din sistemul de educație arată că nu vorbim de greșeli individuale ale unor oameni, ci vorbim de stat care nu mai funcționează, de un blocaj, care nu mai poate să asigure serviciile minime necesare într-un stat european, siguranța cetățeanului, calitatea actului medical, calitatea actului de educație. Toate acestea nu mai funcționează de ani de zile. Neamțul este un exemplu foarte bun de unde poate să ducă politizarea excesivă, clientelismul și transformarea funcțiilor publice în sinecuri de care apropiații baronilor PSD locali au beneficiat. În momentul când continui să aduci oameni incompetenți în sistem, la un moment dat sistemul se blochează. România este astăzi în pragul blocajului, iar alternativa este exact Alianța USR-PLUS, oamenii onești și competenți sunt elemente foarte simple de care e nevoie pentru a putea să transformăm România. Acesta este obiectivul campaniei mele pentru prezidențiale și al alianței, transformarea României într-un stat în care să merite să trăiești și în care să vrei să trăiești. Sunt foarte optimist că în Neamț rezultatele alegerilor vor fi foarte bune unele și unele bune, îi felicit pe colegii mei de la USR pentru rezultatele de la europarlamentare. Sunt șanse ca acum, nu peste 5 ani, să schimbăm lucrurile esențial în România, cu o generație proaspătă de politiceni competenți și onești care să repare”.

Dan Barna și deputatul Iulian Bulai au pornit, apoi, la strângerea de semnături, chiar din parcul central al municipiului Piatra Neamț. Membrii și simpatizanții alianței i-au însoțit, apoi s-au împărțit în echipe, care au pornit prin cartierele orașului să strângă câteva mii din cele 200.000 de semnături minim necesare pentru susținerea candidaturii. (C.I.)

GALERIE FOTO:

barna 1
barna 2
barna 3
barna 4

 

 

 

One comment

 • Matache Sergiu

  august 28, 2019 at 10:39 am

  1.La actiunea asta de stringere de semnaturi s-a pornit din parcarea Central Plaza cu distinsul domn Barna in frunte impingind un carucior in care se afla o persoana cu dizabilitati si eventual a fost o pauza de numarare in parc.
  2.Grupul format din maximum 50-60 de persoane era compus in proportie de 75% din cei care l-au insotit de la Bucuresti pe Dan Barna iar ceilalti 25% adica vreo 10-15 membrii organizatiei judetene Neamt , adica aproximativ 50% din totalul acesteia.
  3.Am fi curiosi, daca nu sunt secrete datele , cite semnaturi de sustinere a obtinut Dan Barna la Piatra-Neamt si mai ales lasind la o parte numarul habarnistilor care in mod sigur 90% nici nu vor participa la vot , cite persoane cu virsta peste 35 de ani au semnat in sprijinul participarii la alegerile prezidentiale a distinsului Dan Barna?

  In rest aceeasi ceata in legatura cu intentiile , strategiile de politica ale onorabilului Dan Barna care se pare ori ca vrea sa pregateasca tuturor o mare surpriza in ceea ce priveste intentiile sale , ori nu reuseste sa se faca inteles de unii dintre noi care nu reusim sa ne ridicam la nivelul de intelegere si apreciere al celor care il promoveaza si sustin .

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *