Incompatibilul lui Soroceanu lăsat de Arsene la comanda județului!

Laurențiu Cristinel Dulamă este, potrivit documentelor pregătite pentru ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț din 27 august, cel care semnează în locul lui Ionel Arsene toate documentele de ședință, apărând și în calitate de inițiator de proiecte. Situația este cu atât mai surprinzătoare cu cât scandalul a fost cât casa: el a fost ejectat din funcția de vice printr-un ordin al prefectului de Neamț, la semnalizarea vigilentă a Consiliului Județean, care a semnalat că acesta ar fi în incompatibilitate.

Desfășurarea evenimentelor e cunoscută: o anonimă venită la CJ, dată în lucru de președinte Arsene în aceeași zi, un referat ajuns la prefectură, iar prefectul își ia, cu de la sine putere, atribuții care aparțineau Agenției Naționale de Integritate. Dulamă este scos pe tușă, în locul lui vine un pesedist ca vicepreședinte al Consiliului Județean. După mai bine de un an de procese, Dulamă câștigă pe linie, instanțele constatând că prefectul de Neamț nu avea competențe să dea un asemenea ordin. De la buget i se plătesc retroactiv salarii lui Dulamă, după ce înlocuitorul a fost și el plătit. Toana Danielei Soroceanu&Comp. a costat bugetul județului peste 200.000 de lei, pe care-i plătesc toți cetățenii, nu incompetenții care au dat cu stângu-n dreptul administrației locale.

Evident că, într-un județ al scenariilor tâmpite, ar fi normal să ne întrebăm de ce a fost lăsat Dulamă să promoveze proiecte în Consiliul Județean și dacă nu cumva este un joc prin care să i se întindă o nouă cursă din care să i se tragă o nouă suspendare.  (V.B.)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *