Doar 350 de turiști pe Ceahlău în ”ziua piramidei”

Deși de obicei muntele Ceahlău este luat cu asalt în ziua Schimbării la Față, astăzi, 6 august, puțini turiști s-au aventurat să urce la Dochia, mai ales că a plouat toată noaptea. Vremea rea a fost motivul principal pentru care nu s-au mai organizat ascensiuni nocturne ca în alți ani. În această dimineață, în vârful muntelui nu erau mai mult de 300-350 de turiști și pelerini, în condițiile în care au fost perioade de week-end, inclusiv acum două săptămâni, când la Dochia au urcat peste 1000 de oameni.

Când Ziua Muntelui nu coincide cu Schimbarea la Față, cum a fost anul acesta – Ziua Muntelui fiind sărbătorită în prima sâmbătă din luna august – nu e chiar atât de aglomerat”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț. ”S-a cam diluat și povestea cu hramul schitului, iar piramida nu s-a văzut din cauza plafonului de nori. Ar fi bine dacă oamenii ar înțelege că piramida se vede în oricare zi în care este senin și nu doar pe 6 august, pentru că nu doar pe 6 august răsare soarele”.

În masiv a plouat mult, iar temperatura de pe platou nu depășește 8 grade, condiții în care o ascensiune și o coborâre după câteva ore nu sunt chiar la îndemâna fiecărui turist.

C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.