A plecat Ghineț la PNL. Urmează Gavrilescu?

Marius Ghineț a anunțat pe Facebook că părăsește PMP, unde ocupa funcția de vice-președinte la Piatra Neamț. Actual director la Publiserv, Ghineț a avut o motivare scurtă și la obiect: „Am decis să mă alătur unei echipe puternice, unei echipe din care fac parte oameni cu o vastă experiență politică și administrativă. Echipa PNL.
Vă anunț stimați prieteni, că începând cu 1 august  2019, și eu sunt parte a acestei echipe.
Alături de președintele PNL Neamt, Dl. Mugur Cozmaciuc, de Dl. Daniel Vasiliu, de Dl. Bogdan Buhușanu și mulți alți prieteni din PNL cărora le mulțumesc pentru susținere și încurajare, sunt convins că voi putea face mult mai multe pentru orașul nostru și pentru nemțeni.
Vă respect, vă apreciez și sunt convins ca veți fi alături de mine în acest proiect câștigător numit PNL”.

Reacțiile din partea PNL sunt mai reținute decât s-ar putea crede. Vice-primarul Bogdan Gavrilescu a declarat în legătură cu plecarea lui Ghineț: „E opțiunea omului din organizație, e opțiunea omului de a pleca. Altă declarație nu am…După declarația din spațiul online de aseară, nu mai este membru al PMP” Întrebat fiind dacă funcția de la Publiserv a influențat decizia fostului vice-președinte al PMP, Gavrilescu a replicat: „Din punctul meu de vedere a ales o altă echipă mai mare”. Reacția la întrebarea dacă decizia fostului coleg l-a supărat a fost clară: „Doamne ferește… eu nu sunt supărat pe nimeni. Singurul om pe care mă pot supăra sunt eu. Nu mă pot supăra pe alți oameni”.

Președintele PMP Piatra Neamț, Mihai Sauciuc, ne-a declarat: „PMP nu stă într-un singur om, se bazează pe o echipă. Din punctul meu de vedere a fost o greșeală”. Întrebat fiind dacă funcția de la Publiserv a influențat decizia lui Ghineț acesta a replicat: „Cu siguranță și de asta. Acum urmează să demonstreze dacă a făcut un pas bun sau unul greșit. Din punctul meu de vedere a greșit”.

Zvonuri despre plecarea lui Ghineț au existat de mai mult timp. Într-un interviu acordat de acesta pentru ziarul Mesagerul Neamț în luna februarie a fost întrebat despre aceste zvonuri și răspunsul său a fost categoric: „Nu plec nicăieri. Voi candida pentru funcția de președinte al organizației municipale PMP dacă colegii din organizație sunt de acord cu candidatura mea , depinde si de data alegerilor , depinde și de Bogdan , sunt mai multi factori implicați. Cât despre zvonuri de genul ăsta, ce să zic? Probabil unii se gândesc că lucrez acum într-o societate considerată a PNL-ului și se interpretează că aș fi tentat să plec. Greșesc de două ori. La Publiserv nu se face politică, se face treabă! Se muncește. Mult. Sunt parte a echipei PMP și cât timp echipa rămâne unită și păstrează principiiile pe baza cărora ne-am adunat, nu părăsesc echipa”.

Rămâne de văzut, în timp, dacă plecarea lui Ghineț este parte a unui plan de transfer a PMP către PNL pe plan local, sub “coordonarea” lui Bogdan Gavrilescu, sau este vorba despre o inițiativa individuală.

Vlad B.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *