Drept la replică Mihail Breabăn în scandalul cu blocul dintre case de la Târgu Neamț

Mihail Breabăn, administratorul firmei SC Bremad Neamț SRL, susține că a obținut toate autorizațiile și certificatele necesare pentru construirea unui bloc la Târgu Neamț și afirmă: „Să nu mai băgăm bețe în roate celor care vor să facă ceva pentru dezvoltarea orașului, prin construirea de locuințe noi, prin impozitele plătite la bugetul local și crearea de locuri de muncă.”

În urma unui articol apărut miercuri, 1 august, pe site-ul Mesagerul de Neamț, cu titlul „Scandal la primărie pentru un bloc construit între case”, domnul Mihail Breabăn, administratorul SC Bremad Neamț SRL ne-a cerut un drept la replică.

„Numele meu este Breabăn Mihail, locuiesc în localitatea Drăgănești, Neamț și sunt de meserie constructor și administratorul firmei SC Bremad Neamț SRL.

Cariera mea în construcții a început de mic copil, lucrând alături de bunicul meu, care era un bun meseriaș. După câțiva ani, mi s-a ivit ocazia de a pleca în străinătate, unde am continuat să lucrez în domeniul care mi-a plăcut dintotdeauna și unde m-am perfecționat, executând mai multe tipuri de lucrări.

Revenind în țară după 6 ani, în 2008, mi-am deschis o firmă de construcții și am început să construiesc case în localitățile din împrejurimi, câștigând încrederea oamenilor, ceea ce m-a ambiționat să mă dezvolt. La început a fost greu dar cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit!

În primă instanță, am investit într-un teren în Tg. Neamț cu gândul de a-mi construi o locuință care să-mi ofere atât liniștea de la casă, dar și confortul de la oraș, dar între timp, sesizând nevoia de locuințe de pe piață, am luat hotărârea de a trece la nivelul următor al construcțiilor și am demarat un proiect imobiliar de construire a unui bloc.

Pentru început, am realizat un studiu geotehnic al terenului cu o firmă specializată, în urma căruia am obținut aprobarea de a construi un bloc pe acest teren. Am luat legătura cu un proiectant bun care mi-a realizat proiectul și toate documentele necesare avizelor care se cereau în certificatul de urbanism (mediu,cultură, etc.) pentru obținerea autorizației de construire. Odată obținută autorizația de construire, am început execuția blocului, care nu s-ar fi putut realiza fără stricta supraveghere a unui diriginte de șantier, a unui responsabil tehnic cu execuția lucrării și a unui responsabil cu Controlul Tehnic de Calitate în Construcții, toți ingineri constructori (aviz celor care împrăștie zvonuri care îmi pătează imaginea în necunoștință de cauză)! Așa a fost realizat blocul de pe strada Veterani, nr. 10!

Discuțiile apărute în ședința de miercuri, 31.07.2019 la Primăria Târgu Neamț, la care au participat și o parte din vecini care și-au dat cu părerea în legătură cu schimbarea destinației terenului în eventualitatea construirii unei noi locuințe colective, sunt nefondate, răutăcioase și făcute în necunoștință de cauză (că ar fi ”alunecări de teren în zonă”, „terenul împânzit cu izvoare ” etc.), atâta timp cât s-a mai făcut un studiu geotehnic, măsurători și avize date de specialiști. Câte cazuri de alunecări de teren au fost în această zonă? Mai bine lăsăm specialiștii în domeniu să-și facă treaba! Să nu ne mai dăm cu părerea și să nu mai băgăm bețe în roate celor care vor să facă ceva, ajută la dezvoltarea orașului prin construirea de locuințe noi, aduc beneficii la nivel local prin impozitele plătite și crează locuri de muncă!

Mulțumesc celor care mi-au apreciat munca de până acum și celor care au încredere în mine!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.