Încă un concurs aranjat la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț?

În ultima perioadă, mai multe concursuri de angajare au fost suspendate sau anulate de conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Ultimul este cel organizat pentru ocuparea unui post de asistent medical debutant în secția Neonatologie. Într-o  sesizare trimisă direct managerului spitalului, semnatarul arată că a fost martorul unei discuții între doi angajați ai spitalului, care făceau „aprecieri neprincipiale cu privire la concursul organizat pentru ocuparea postului vacant de asistent medical debutant  în secția Neonatologie”.

Din discuția respectivă reieșea că în spital deja se știa care din cele 8 candidate înscrise va câștiga concursul pe postul de altfel tentant pentru orice proaspăt absolvent de școală postliceală sanitară. Reclamația în cauză a stat la baza deciziei managerului de a amâna concursul din 25 iulie 2019 pentru ca situația să fie verificată. „Discuția surprinsă de persoana care ne-a sesizat face referire la faptul că este cineva privilegiat, care știe, care cunoaște… Totdeauna a planat această suspiciune la concursuri, au fost și candidați care s-au amenințat între ei. Eu am luat măsuri de la început cu toate concursurile, am făcut parte personal din comisii tocmai pentru a înlătura orice suspiciune, am dispus ca medicii să dea concurs cu o comisie universitară, la un centru universitar. Vom verifica în ce măsură se confirmă cele sesizate privind concursul de la Neonatologie și vom decide la momentul respectiv. Eu am conștiința curată și cel puțin cât voi fi manager aici voi lua toate măsurile necesare pentru examene și concursuri corecte și legale”, a declarat dr. Codruț Munteanu. Concursul a fost suspendat pe 15 zile, perioadă în care conducerea spitalului verifică cine, ce și cum.

Alte concursuri au fost suspendate de managerul spitalului după ce candidații au reclamat aspecte de legalitate. După ce s-a verificat contestația uneia din cele două candidate la postul de asistent medical debutant în cabinetul de Boli Infecțioase din policlinică, managerul spitalului a anunțat continuarea concursului. La interviul care s-a desfășurat în 29 iulie, singura candidată care a trecut de proba scrisă a promovat și interviul, obținând postul pe care va fi angajată doar temporar. Să mai amintim de postul de subinginer la stația de hemodializă, concurs contestat chiar de candidatul care a reclamat inadvertențe de calificare în cerințele de concurs, dar și de concursul de angajare a unui asistent medical fără vechime în farmacia spitalului, anulat după o contestație a unui angajat. Acesta a fost nemulțumit că la proba scrisă s-a „strecurat” o întrebare din afara bibliografiei și s-a dovedit că doar una dintre candidate a știut răspunsul.

Managerul Munteanu, care a fost președintele comisiei de concurs, a anulat concursul și a decis reluarea lui, cu o altă comisie de concurs. La toate acestea se adaugă și un ultim exemplu, din care se poate înțelege și că specialiștii spitalului n-ar fi la curent cu legislația: pe 23 iulie, fix cu o zi înainte de proba scrisă a concursului de angajare pe perioadă nedeterminată a doi registratori, unul asistent medical cu 6 luni vechime și altul debutant, s-a scos din bibliografie legea 677/2001 privind protecția persoanelor la prelucrarea datelor cu caracter personal. Legea este abrogată încă din 24 mai 2018. (C.I.)

One comment

  • PIETREAN

    august 1, 2019 at 6:30 pm

    LA CONCURSURI PARTICIPA TOATE PITIPOANCELE BOTOXATE , AMANTELE UNOR BOSI DIN SPITAL/ORAS, CARE SPAGUIESC SI UMILESC ULTERIOR PACIENTII IN ULTIMUL HAL, LA PUSCARIE CU ELE SI CU CEI CARE TOLEREAZA ASA CEVA, NE-AM SATURAT DE PARASUTE SI INCOMPETENTI LA SJU NEAMT!!!

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *