Concurs anulat la Spitalul de Urgență Neamț de un candidat  

Concursul pentru postul de subinginer la Stația de hemodializă a fost anulat de managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Motivul este unul simplu – neconcordanța între ce calificare impun normele legale pentru acest post și ce s-a cerut de spital, explică dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului. Inconsecvența a fost sesizată nu de specialiștii spitalului ci, culmea ironiei, chiar de un candidat. Acesta a vurt să participe la concurs și a contestat condițiile de calificare impuse de spital, contrar normelor. Specialiștii de la Resurse Umane și Juridic au răsfoit, din nou, legislația și au ajuns la concluzia că, într-adevăr, candidatul are dreptate.

„Contestația depusă de candidatul care s-a înscris la concurs se referă la nerespectarea condițiilor legale care se cer privind pregătirea de bază a personalului tehnic pentru acest post. În anunțul de concurs s-a impus cerința ca aplicantul să fie subinginer cu specialitate inginerie mecanică, iar candidatul a invocat normele stabilite prin Ordinul 1718/2004 de aprobare a regulamentului de organizare și funcționare a unităților de dializă publice și private. Conform art. 20, condițiile de pregătire de bază a personalului tehnic din unitățile de dializă sunt de electronică, electromecanică, automatică, medicală sau nu. În plus, este necesar atestatul de specializare pe tipul de aparate din folosința unității, așa cum prevăd specificațiile producătorului și normativele în vigoare. Sesizarea a fost analizată de serviciile Resurse Umane și Juridic ale spitalului și s-a luat decizia de anulare a concursului”, a declarat managerul spitalului.

Dr. Codruț Munteanu nu-și explică de ce aceeași specialiști, care au pregătit concursul pentru postul de la hemodializă și apoi au analizat miezul contestației, nu au stăpânit de la bun început condițiile de calificare. Este al doilea concurs anulat la spitalul județean, după cel organizat în iarnă, pentru ocuparea postului de farmacist. Atunci, însă, concursul a ajuns până la proba scrisă, unde s-a împotmolit după ce un candidat a contestat o întrebare din grilă care atingea un subiect din afara bibliografiei.  La reluarea concursului a fost schimbată și componența comisiei, farmacista șefă a spitalului fiind numită președintele comisiei. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *