Iosif Păuleț consacrat episcop romano-catolic de Iași

pietricica turism
Sursă foto: bisericacatolică.ro

Marți, 6 august, chiar de sărbătoarea Schimbării la Față, monseniorul Iosif Păuleț este consacrat episcop și va prelua în posesie canonică Diaceza Romano-Catolică de Iași. Instalarea sa în noua funcție a avut loc la ora 10.30 în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași.

Conform comunicatului emis de biroul de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Iași, celebrantul principal al Sfintei Liturghii solemne și consacratorul principal a fost episcopul Petru Gherghel, co-consacratori fiind IPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București și PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

Iosif Păuleț a fost numit episcop romano-catolic de Iași cu o lună în urmă, în 6 iulie, de către Sfântul Părinte Papa Francisc. Mons. Păuleț va fi al șaptelea episcop al Diecezei Romano-Catolice din Iași care a fost înființată în anul 1884.

Conform biografiei disponibile pe site-ul Bisericii Catolice Române, Iosif Păuleț s-a născut la 17 octombrie 1954 în localitatea Tămășeni, județul Neamț. A urmat cursurile Institutului Teologic din Iași, absolvind în anul 1979. În cei 40 de ani de preoție mai ocupat mai multe funcții: a fost vicar parochial la Oțeleni, Pildești și Roman, paroh la Schineni, Cireșoaia, Onești și Suceava. De asemenea, a fost director spiritual la Seminarul teologic romano-catolic din Iași (1991-1994) și Bacău (1994-1996).

1 COMENTARIU

  1. CEL MAI IUBIT PREOT PAROH EPISCOP IOSIF PAULET ALES DE BUNUL DUMNEZEU SI SF FECIOARA MARIA MAMA SI REGINA . DAR SI DE POPOR UNDE A SLUJIT CU DEMNITATE ONESTITATE SI FRICA DE BUNUL DUMNEZEU MAI ALES LA ONESTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.