Ministrul Fifor a promis concursuri pentru funcțiile de conducere, la Neamț sunt 3 împuterniciți la vârf

În condițiile scandalului național, generat de situația de la Caracal, s-a discutat critic în spațiul public despre ”profesioniștii” din Poliția Română, despre influența politică în numirea ofițerilor în funcții de conducere, dar și despre modul în care s-ar putea curăța sistemul. În acest context, în discuțiile sale cu sindicatele, ministrul Mihai Fifor a anunțat că, în viitorul imediat, se vor organiza concursuri pentru ocuparea funcțiilor de conducere.

În cadrul IPJ Neamț există împuterniciți care, la rându-le au împuternicit ofițeri în funcții de comandă. Primii sunt comisarii șefi Victor Vlad și Costică Scutaru, ambii adjuncți ai șefului Poliției Neamț și ambii împuterniciți până la sfârșitul anului în curs.

Plecarea lui Victor Vlad de la conducerea Poliției Târgu Neamț a implicat o altă împuternicire, pentru comisarul șef Neculai Preda, care acum îi ține locul. Doar că Neculai Preda a plecat de la conducerea Secției de Poliție Rurală Târgu Neamț, iar în locul lui a fost împuternicit comisarul Ștefan Sali.

Din postura de împuternicit în funcția de adjunct, comisarul șef Victor Vlad l-a împuternicit, la rându-i, pe comisarul șef Costel Petcu (care conducea formațiunea de investigații criminale de la Poliția Târgu Neamț) la conducerea Poliției Piatra-Neamț. La comanda Poliției Piatra-Neamț se află și comisarul șef Bogdan Mitroi, care a ocupat funcția de adjunct prin concurs.

Poliția Bicaz este condusă de subcomisarul Chirilă Lalău, iar Poliția Roznov de inspectorul principal Ionuț Matache, ambii cu examen pentru funcțiile pe care le ocupă. Și la Poliția Roman, comisarii Șefi Dragoș Bălău și Constantin Radu sunt titulari cu concursuri promovate. Iar în fruntea inspectoratului județean singurul ofițer care a dat examen este comisarul șef Paul Tablan, inspectorul șef.

Trăgând linie, constatăm că din 10 funcții de conducere la nivelul tuturor unităților de poliție, două din fruntea județului și șefia Poliției Piatra-Neamț sunt ocupate pe bază de împuternicire. În mod firesc ar trebui să fie primele scoase la concurs. Actualii șefi nu au niciun motiv să fie îngrijorați. Comisarul șef Victor Vlad are rezervată funcție din vârful Poliției Târgu Neamț, unde este titular, iar comisarul șef Costică Scutaru a declarat că vrea să se pensioneze spre sfârșitul anului.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *