Ministrul lui Arsene sau cum gura Cuc-ului adevăr grăiește

O declarație antologică și plină de adevăr a unui (încă) ministru PSD a fost făcută de curând și în direct la televizor, la o oră în care se bătea pe audiență cu întâlnirea Trump-Johannis. “Se impune o restructurare masivă în toate companiile din minister. Filtrul îl va face managementul. Dacă nu sunt în stare să facă filtrul, atunci o să încercăm prin Adunarea Generală a Acţionarilor… Managerii, în general, vor să aibă rezultate. Cu pile, amante, nepoate, nepotisme nu poţi să generezi plus valoare şi o valoare adăugată“, a declarat, la Realitatea TV, ministru Răzvan Cuc, susținut și adoptat politico-organizatoric de Ionel Arsene, șeful PSD Neamț.
Că are dreptate toată lumea este de acord. Cât de mult place declarația, chiar unor politicieni nemțeni de frunte, care și-au transferat copiii, cunoscuții, amantele în posturi călduțe și bine plătite la Capitală sau prin descentralizatele nemțene, este altă problemă. Declarația lui Cuc are însă o mare hibă, el spune că restructurarea va fi făcută de managementul companiilor, adică tot de niște băieți și fete, puși în funcții tot de politicieni. Care, și ei, au ajuns pe fotolii de șefi pentru că au binemeritat de la partid, pentru că și-au tocit genunchii în campanii electorale și s-au bulucit cu like-uri de susținere pentru partid și, mai ales, pentru șeful de care decidea promovarea.
Exemple, nenumărate, avem și în Neamț, despre ele s-a tot scris. Fata ajunge șefă că mămica e tare la partid, băiatul e în minister că tăticu’ trebuie să aibă și el o compensație, băiatul trebuie pus la un cabinet parlamentar, că tot avea nevoie de niște bani, că era student și mama e prea ocupată să-i mai facă ordine de transfer bancar, iar tata e prins în managementul cultural sau școlar, mai trebuie plătită cu niște bani o pițipoancă, așa că o transferăm la cine știe ce agenție, etc.
Concluzia: gura Cucului adevăr grăiește. În rest, rămâne cum ne-am obișnuit: meritocrația este la ea acasă în Guvern, ministere, descentralizate, prefecturi și Consilii Județene.

#VremeaPapagalilor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.