Foto. Junglă în curtea fostului tribunal, gardul cade, proprietarii nu-s de găsit

Curtea fostului tribunal, situată pe strada Mihai Eminescu, la loc vizibil, nicidecum pe vreo străduță dintr-o margine de cartier, a devenit deja o junglă, după ani de zile de abandon.În partea din față clădirea nici nu se mai vede din cauza zecilor de salcâmi și de soci, care au crescut înalți de 3-4 metri. Cei mai mici arbuști sunt cei se dezvoltă pe acoperiș. Gardul s-a desprins de stâlpul de susținere, într-un colț, iar Primăria Piatra-Neamț s-a autosesizat și societatea Publiserv a montat un fel de dispozitiv, care funcționează ca o proptea.

De-a lungul anilor, atât ofițerul de patrimoniu din cadrul Poliției Neamț, cât și directoarea Direcției pentru Cultură au purtat corespondență cu proprietarii, fără niciun rezultat. Mai mult, există un litigiu in Israel, pentru că una dintre proprietare a decedat, iar testamentul ei a fost contestat în instanță.

Proprietarii sunt Ilan Lippa Mayer din Canada, Barhun Batya din Israel și Anisia Sebastiana Fischer din București.

”Singurul plic la care am primit confirmare că a ajuns la destinație este cel pe care l-am trimis proprietarului din Canada”, a declarat Rocsana Josanu, directoarea Direcției pentru Cultură Neamț. ”De la proprietara din București, plicul a venit retur. Am luat legătura cu o avocată care o reprezintă, dar acum nici doamna avocată nu răspunde nici la mail, nici la telefon. La adresa trimisă în Israel nu am primit niciun răspuns”.

În 2014, când Mesagerul de Neamț a scris despre clădirea, revendicată și obținută de moștenitorii de drept (textul poate fi recitit aici  încă exista un om de serviciu. Declarația lui de acum 5 ani, ne poate ajuta să ne formăm o imagine actuală a interiorului clădirii: „Eu sunt de 4 ani aici și n-a venit nimeni, niciodată, niciun proprietar. Dacă nu vine, în câțiva ani vine degeaba, că se dărâmă tot. Deja au căzut tavanul și bucăți de pereți la etaj, acolo unde plouă pe la colț. Dar mai plouă și prin alte locuri, prin spate. Trebuie bani mulți s-o facă din nou cum a fost”.

Între timp, la Piatra Neamț a plouat și a nins destul de des…

Cristina MIRCEA

 

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.