Monda vs. Monda la societatea Drupo: directorul Ana în instanță contra fostului șef Radu

Ana Monda, pe când candida la Primăria Piatra Neamț din partea partidului Monicăi Macovei și, teoretic, lupta cu PSD-ul

La Drupo Neamț SA domnesc liniștea, stabilitatea și buna înțelegere de când s-a ieșit din insolvență și Consiliul Județean a găsit persoane de încredere pe care să le așeze în Consiliul de Administrație (Ioan Simionică – soțul Aureliei Simionică, Andreea Ramona Băboi – cunoscută de când i s-au descoperit competențe pentru a fi consilier personal al lui Ionel Arsene, Ramona David – pe care toată lumea o știe de la PSD, Ana Monda – fost viceprimar PDL pe timpul lui Gheorghe Ștefan și cu o apetență recentă pentru social-democrație, plus Carmen Elena Nastasă – managerul de la ”Carmen Saeculare”).

Oficial, lucrurile stau bine, anul trecut fiind raportat un profit de peste 600.000 lei, obținut cu o medie de 68 de angajați! Baza activității o reprezintă contractul de întreținere a drumurilor județene, încheiat cu acționarul societății, Consiliul Județean Neamț, iar Ana Monda este mai mult decât optimistă, în ciuda dotărilor precare și a programului de retehnologizare, care este sublim, dar nu prea există: ”Ne-am gândit la un program de minimis, în valoare de 200.000 de euro”. În paranteză fie spus, suma nu ajunge nici măcar pentru jumătate de utilaj performant, dar măcar există dorință.

Din această cauză, Drupo nu poate emite pretenții când e vorba de lucrări de anvergură și trebuie să se resemneze cu mici covoare de întreținere, plombări sau reparații. De exemplu, astăzi, 20 aprilie, ar trebui să se toarne un covor de întreținere pe DJ 157H, Girov-Dănești.

Oricum, dacă Drupo nu poate executa vreo lucrare, există suficienți subcontractanți în județ care pot s-o facă, nu trebuie decât solicitați. Iar unde există pace, prietenie și  bună înțelegere, nimic nu se poate pune de-a curmezișul, mai ales dacă există și profit contabil.

Poziția cea mai ingrată o are actualul director, doamna Ana Monda, care trebuie să facă tot ce poate ca să recupereze pentru societate sume de la cei pe care diverse organe de control i-au făcut responsabili de pierderea lor. Vorbim aici despre foști conducători ai societății în diverse funcții. Printre aceștia și Radu Monda, soțul doamnei director, care se află printre pârâții dintr-un dosar recent, din iulie 2019, societatea Drupo Neamț făcând o plângere împotriva unei soluții de neurmărire/netrimitere în judecată. (V.B.)

PS: Între timp rigorile guvernanței corporatiste obligă Consiliul Județean să facă o selecție pentru administratori și mai competenți decât cei care sunt acum. Anunțul, care beneficiază de anonimatul site-ului Consiliului Județean are data de 7 august 2019. Anunțul poate fi găsit aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *