Piața Bistrița, păzită de o firmă privată

pietricica turism

Piața Bistrița s-a alăturat recent obiectivelor aflate la Piatra Neamț sub paza societății SGPI Security Force SRL. Cei doi foști paznici ai societății Urban au fost fost anunțați că li s-a desființat postul și au primit soluții alternative în cadrul firmei. Respectivilor, care lucrează în ture de 12/24, nu li s-a imputat nicio neregulă, ci pur și simplu li s-a spus că, în curând, serviciile de pază vor fi preluate de o firmă privată. SC SGPI Security Force SRL are încheiate, în ultimii trei ani, mai multe contracte cu Primăria Piatra-Neamț. În 2016, pentru serviciile prestate la Forum Center, Curtea Domnească, Stadionul Ceahlăul și alte două posturi de pază, aflate la Speranța și Izvoare, SGPI Security Force SRL a încasat 370.110 lei, la un tarif de 8,45 lei/oră, fără TVA. De asemenea, în 2017, aceeași firmă a
câștigat o licitație în urbea de sub Pietricica, pentru paza acelorași obiective, plus Piața Centrală “Sf. Gheorghe”, în valoare de 660.000 de lei. SGPI Security Force, administrată de milionarul Gabriel Mirel Marin, are sediul în București, dar a prins contracte în toată țara, cu foarte multe instituții locale și centrale. Printre acestea, figurează Ministerul Tineretului și Sportului, Consiliul Județean Cluj sau Primăria Sectorului 4 București,
pentru paza obiectivelor din Piețele Covasna, Sudului, Apărătorii Patriei și
Progresul.

“SGPI Security Force este o societate specializată de pază și protecție, concepută pe sistem militar, având în compunere foste cadre din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, cu o bogată experiență, atât în domeniul asigurării pazei și protecției, cât și de asigurarea ordinii și liniștii publice, controlul accesului și intervenția în situații deosebite”, se arată, pe pagina de prezentare a firmei.

”Din ce știu eu, s-a făcut o licitație de curând pentru rolul de a asigura paza pe timp de noapte de către doi agenți. Această licitație s-a organizat din motive economice și într-adevăr este mai ieftin de asigurat paza cu o firmă privată decât cu angajați proprii. Firma de pază SC SGPI Security Force SRL a licitat și câștigat cu cel mai mic preț pe oră. Întâmplarea face că și în cazul Pieței Centrale aceeași firmă a câștigat licitația pazei având cel mai mic preț. Diferența e că noi am preluat piața cu organigramă nouă la 1 aprilie 2018 și nu aveam posturi de pază, am apelat direct la firme de specialitate, cu care lucra și Primăria înainte să preluăm noi organigrama. Ei foloseau aceeași firmă de pază pe care o folosim și noi în prezent”, a precizat Liviu Popa, care are în atribuții administrarea Pieței Centrale.

În prezent, paznicii de la firma privată sunt plătiți cu 9,10 lei pe oră în Piața Bistrița și cu 10,4 lei/oră în piața Centrală, sume fără TVA. (Bogdan CĂLIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.