Valerică Frățilă revine în politica locală și cere sediu de partid

Un fost vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, dl. Valerică Frățilă, dă semne directe de revenire în viața politică locală. Primăria Piatra Neamț a primit o cerere scrisă de Frățilă în numele unui partid politic, ADER ( Ader la Democrație, Educație și Reconstrucție), prin care cere un sediu în MALL Forum Center.

În politică, Valerică Frățilă s-a făcut remarcat la Partidul Umanist Român în perioada 1999-2008 și apoi în Partidul Democrat Liberal, de unde s-a și retras, în 2012, cu mențiunea că era vorba despre o retragere totală din activitatea politică.

Valerică Frățilă își justifică acum reintrarea în joc făcând apel la numele lui Nicolae Onțanu, fost primar în sectorul 2 al Capitalei, nemțean de origine și om de bază în fostul UNPR. Acesta este președinte al ADER și ar fi singurul lider de partid din Moldova. În acest moment, potrivit spuselor lui Frățilă, are deja 20 de organizații în județ ( Bicaz, Roznov, Gârcina, Vânători etc) și este în proces de organizare la Piatra Neamț și Roznov.

În activitatea lui Valerică Frățilă este interesant de menționat și perioada când a fost director la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, unde pe modelul unei alt director, s-a îmbolnăvit când s-a pus problema unei schimbări. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *