Spitalul de Urgență Neamț vrea 9 posturi în plus pentru UPU

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț așteaptă de la consilierii județeni ca astăzi, 27 august, să aprobe creșterea numărului de posturi din organigramă. Dacă votul Consiliului Județean va fi majoritar pentru, numărul de posturi va ajunge la 1.724, cu 22 mai multe decât la sfârșitul anului trecut.

Comitetul Director al spitalului a aprobat 9 posturi în plus pentru UPU-SMURD. În această secție este nevoie de 4 asistenți sociali, fără vechime și de 5 infirmieri, tot fără vechime, care se adaugă personalului existent. Pe lângă aceste posturi noi, spitalul mai are nevoie de aprobarea consilierilor județeni pentru modificarea a 41 de posturi, unele prin promovarea angajaților, altele prin echivalarea gradului profesional pe baza studiilor. Alte 3 posturi care sunt vacante vor fi mutate la alte structuri și vor avea alte funcții. Toate acestea și cu ajustările salariale aferente.

Aceste posturi noi și permutări, care vizează și personalul din cadrul Dispensarului TBC și al Laboratorului de Radiologie și Imagistică, au asigurată finanțarea, susține conducerea spitalului: „Modificările se încadrează în normativele de personal și în cheltuielile de personal aprobate pentru anul în curs, conducând la o majorare a fondului de salarii de 18.072 lei pentru posturile care au finanțare de la Casa de Asigurări de Sănătate și o majorare de 214.582 lei pentru posturile din cadrul Unității de Primire a Urgențelor – SMURD care au finanțare de la Ministerul Sănătății”. Dacă va fi aprobată în forma propusă ori cu amendamente, noua organigramă este valabilă de la 1 septembrie 2019. Problema nu-i de posturi, fiindcă SJU Piatra Neamț are normate 2.476 de posturi, conform datelor oficiale. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *